Prejsť na obsah

Mesto ocenilo talentovaných žiakov

Mesto Košice ocenilo talentovaných a mimoriadne nadaných žiakov. Ocenených bolo takmer 90 študentov za úspešnú prezentáciu na krajských, slovenských či medzinárodných vedomostných súťažiach a rôznych olympiádach. Jednotlivé školy nominovali aj svojich premiantov.

Oddelenie školstva Magistrátu mesta Košice organizuje projekt „Mesto Košice deťom" už po dvanástykrát. Mesto sa takto snaží podporiť starostlivosť o talentované deti a formy jej popularizácie.

„Mesto Košice je najväčším zriaďovateľom základných škôl na Slovensku. Záleží nám na tom, aby deti, ktoré reprezentujú naše mesto, boli ocenené, aby cítili, že si vážime ich úspechy a podporujeme ich. Za úspechom detí však stoja aj pedagógovia, ktorí sa im venujú často aj vo voľnom čase," uviedla viceprimátorka mesta Renáta Lenártová.

Na základe zaslaných návrhov zo škôl a školských zariadení bolo ocenených 88 mimoriadne nadaných žiakov a 34 premiantov. V trojke najaktívnejších škôl skončili za minulý školský rok ZŠ Krosnianska 4, ZŠ Staničná 13 a ZŠ Kežmarská 28.

„Myslím si, že takouto cestou treba pochváliť nielen deti, ale aj pedagógov a rodičov, ktorí sa spolupodieľajú na tom, aby naše deti boli úspešné a mohli sa venovať tomu, čo im robí radosť a v čom sú dobrí," povedala Alžbeta Tamásová, vedúca Oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice.

Video z podujatia nájdete tu: https://youtu.be/xeLK7L9QScs