Prejsť na obsah

2. ročník Ness City Triathlon už túto sobotu

Po minuloročnej úspešnej premiére sa v Košiciach v sobotu 1. júla uskutoční unikátne podujatie NESS CITY TRIATHLON KOŠICE. Dejiskom 2. ročníka bude Mestský park, Mestská plaváreň a centrum mesta. Okrem zmien na cyklistickej trati bude novinkou kategória ELITE pretekárov, ktorá bude štartovať v oddelenom preteku.

Triathlon pozostáva zo 750m plávania, 20km cyklistiky a 5km behu. Účastníci sú rozdelení do jednotlivých kategórií, nechýbajú hobby triatlonisti, štafeta aj kategória detí od 6 rokov. Štart všetkých detí je bezplatný.

Mesto Košice vníma triatlon ako významnú akciu, keďže práve triatlon bude jedným zo športov, ktoré budú súčasťou Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF) 2021. „Triatlon bol prvýkrát vybraný medzi športy, ktoré budú súčasťou EYOF-u v roku 2021 v Košiciach. Túto akciu preto vnímame aj ako príležitosť odprezentovať tento šport a zároveň aj naše mesto. Je to masové podujatie, ktoré patrí k trom najväčším na Slovensku a spája v sebe tri športy, ktoré môže robiť veľká masa ľudí s minimálnymi nákladmi," uviedol primátor Košíc Richard Raši.

Najhorúcejším adeptom na víťazstvo v kategórii Muži Open je český reprezentant František Kubínek, aktuálny majster ČR. "Spomedzi ďalších nasadených športovcov spomeňme ešte Košičanov Vladimíra Sopka a Daniela Kravjanského. Celkovo sa v Košiciach predstaví až 7 mužov z TOP 20 podľa hodnotenia Slovenského pohára 2016. U žien je konkurencia nemenej zaujímavá. Okrem iných bude štartovať aj Nikola Čorbová, triatlonová reprezentantka, ktorá len nedávno premenila svoju účasť na ETU ME v Dánsku v strednom triatlone na skvelú 8. priečku," priblížil Branislav Koniar z Progress Promotion.

Hlavný organizátor pretekov a krízové centrum Dorka predstavia v tomto roku charitatívny projekt "Plavecká škola Ness City Triathlon." Vďaka nemu 6 detí z krízového centra DORKA absolvuje v priebehu piatich týždňov 10 plaveckých tréningov na Mestskej krytej plavárni v Košiciach pod vedením profesionálnej trénerky Petry Rodákovej.

Podujatím bude sprevádzať moderátor Slavomír Jurko a súčasťou bude aj tombola.Registrácia pretekárov sa začína od 11.00, štart detí je na programe o 14.00 a vyhlásenie výsledkov o 18.30.

Viac informácií získate na web stránke http://www.kosicetriathlon.sk/

Video k podujatiu si môžete pozrieť tu:

https://www.youtube.com/watch?v=8bPWlwFfK_c&feature=youtu.be