Prejsť na obsah

MŠ Nešporova 28, Košice


Prezentácia práce príslušníkov poriadkového útvaru Mestskej polície v Košiciach


Dňa 14. júna 2017 sme v areáli školského dvora privítali príslušníkov poriadkového útvaru Mestskej polície Košice – Západ.


Hostia a zároveň organizátori podujatia:
Ing. Vladimír Šolc - veliteľ stanice policajného zboru Mestskej polície Košice-Západ,
Marta Balážová - koordinátorka policajnej stanice,
príslušníci cyklohliadky a motorizovanej jednotky policajného zboru Mestskej polície

Garant podujatia: PaedDr. Marta Hrušková

Príslušníci poriadkového útvaru Mestskej polície prišli k nám, do materskej školy, aby nás oboznámili so svojou prácou. Prezentovali sa ukážkami zásahov motorizovanej jednotky, cyklohliadky, ktorá vykonáva služobné zákroky proti páchateľom trestnej činnosti a dohliada na bezpečnú a plynulú cestnú premávku.
Vysvetlili deťom akým spôsobom zabezpečujú verejný poriadok v meste, aké robia opatrenia pri jeho porušovaní, ako odhaľujú priestupky a zisťujú ich páchateľov. Ako spolupôsobia pri ochrane základných práv a slobôd občanov, najmä pri ochrane života, zdravia, osobnej slobody a bezpečnosti osôb, a takisto pri ochrane ich majetku. Ako odhaľujú trestné činy a zisťujú ich páchateľov. Ako dohliadajú na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a spolupôsobia pri jej riadení.

Deti boli zaujaté všetkým, čo sa vôkol nich dialo. Mali možnosť oboznámiť sa s výstrojom a výzbrojom policajného zboru, vyskúšať si jazdu na kolobežkách a bicykloch s doprovodom príslušníkov cyklohliadky, posedeli si v policajných autách, skúšali spustiť maják so sirénou a vyskúšali si aj komunikovať prostredníctvom policajnej vysielačky.
Bolo to zaujímavé a podnetné dopoludnie. Budeme sa tešiť na ďalšie stretnutie.




Spracovala:
PaedDr. Marta Hrušková
riaditeľka školy