Prejsť na obsah

LOT spojil Košice s Poľskom a celým svetom

Poľské aerolínie LOT dnešným dňom otvorili pravidelnú leteckú linku, ktorá spojí Košice a Varšavu. Poľský národný dopravca ponúka najlepšie spojenie nielen do Poľska, ale s prestupom vo Varšave aj do tuctov destinácií v Európe, Severnej Amerike a Ázii.

LOT bude na tejto linke prevádzkovať šesť letov týždenne. Atraktívny letový poriadok sprístupní cestujúcim z Košíc celosvetovú sieť destinácií spoločnosti LOT, vrátane všetkých európskych destinácií, ako aj destinácií v USA, Kanade, Číne a Japonsku. Pravidelné odlety z Košíc sú naplánované na 5:35 ráno a spiatočné lety budú z Varšavy štartovať večer o 22:35. Vďaka takto nastavenému letovému poriadku môžu Košičania využívať všetky ranné odlety a večerné prílety v rámci Európy, čo umožní biznis cestujúcim absolvovať služobné cesty v priebehu jedného dňa, bez potreby prenocovania.

Košice sú jednou z prvých destinácií, ktoré LOT otvára po formálnom skompletizovaní reštrukturalizačného procesu. Slovensko je pre poľskú spoločnosť veľmi dôležitý trh z pohľadu obchodných cestujúcich, ako aj cestujúcich lietajúcich za oddychom. Spolu s Košicami otvára niekoľko ďalších zaujímavých destinácií, ako napríklad Luxemburg, Ľubľana, Atény, Bejrút, Nice a mnoho ďalších.

Inauguračný let do Varšavy dnes absolvoval i primátor Košíc Richard Raši: "Je to po prvýkrát, keď bude mať priame spojenie medzi Košicami a poľským mestom. Linka Košice- Varšava ponúka nielen krátky let, ktorý trvá 1 hodinu a 5 minút, ale aj minimálne prestupové časy, čo umožní podnikateľom nastúpiť ráno na košickom letisku, dopoludnia absolvovať prvé business meetingy a večer sa vrátiť späť. Druhý potenciál vidíme v turizme a v mobilite našich občanov, pretože cez varšavské letisko sa budú vedieť dostať do 60 destinácií vo svete. Zároveň veríme, že dotiahneme aj poľských turistov na Východné Slovensko, a to nielen do Košíc, ale aj do Košického a Prešovského kraja a do Tatier. Otvára sa nám tak ďalšia možnosť zviditeľniť sa," povedal pred odletom do Varšavy primátor Richard Raši.