Prejsť na obsah

Spoločnosť Turkish Airlines zavedie pravidelnú linku Istanbul - Košice

Turkish Airlines, vyhodnotená ako najlepšia letecká spoločnosť v Európe (podľa prieskumu Skytrax 2015), lietajúca do väčšieho počtu krajín ako ktorýkoľvek iný dopravca na svete, má dnes pre cestujúcich ďalšiu skvelú správu. Spoločnosť sa rozhodla, že zavedie pravidelnú linku Istanbul – Košice, v závislosti na dostupnosti voľnej lietadlovej kapacity.

Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice: "Sme mimoriadne potešení správou o rozhodnutí spoločnosti Turkish Airlines, že začne prevádzkovať pravidelnú linku do Košíc. Turkish Airlines lieta do väčšieho množstva krajín ako ktorákoľvek iná letecká spoločnosť a táto super- široká sieť 284 destinácií bude čoskoro dostupná aj pre cestujúcich z Košíc a priľahlého regiónu východného Slovenska, zakarpatskej Ukrajiny, severovýchodného Maďarska a juhovýchodného Poľska. Všetci budú mať príležitosť vychutnať si špičkové služby na palube lietadiel Turkish Airlines." 

Richard Raši, primátor mesta Košice: "Na Slovensko ešte nikdy neprišiel taký veľký letecký dopravca s takou širokou ponukou destinácií ako Turkish Airlines. Som preto nesmierne rád, že čoskoro začne lietať do Košíc. Tento fakt rapídne zvýši leteckú dostupnosť celého východného Slovenska a priľahlých  regiónov (Užhorod, Miskolc atď.) v rámci celého sveta, využitím letiska Košice ako ozajstnej vstupnej brány. Je to jednoznačným potvrdením toho, že Košice sú najdynamickejšie sa rozvíjajúcim mestom na Slovensku." 

Spoločnosť Turkish Airlines ako svoj hub (prestupné letisko) využíva letisko Istanbul Atatürk, ktoré bolo v roku 2015 tretím najvyťaženejším európskym letiskom s vyše 61 miliónmi cestujúcich. V súčasnosti je vo výstavbe nové istanbulské letisko, ktoré má byť otvorené v roku 2018 a s plánovanou kapacitou 200 miliónov cestujúcich ročne sa stane celosvetovým „hubom" číslo jeden.