Prejsť na obsah

V Košiciach otvorili novú výrobnú halu pre 700 zamestnancov

Austrálska spoločnosť Howe, ktorá patrí k popredným svetovým výrobcom kožených materiálov pre vozidlá prestížnych značiek, otvorila (19. 10. 2015) v košickom Immoparku novú výrobnú halu. Vďaka tomu tam nájde svoje pracovné uplatnenie až 700 ľudí. 

Nová výrobná hala má rozlohu 16 tisíc štvorcových metrov, slávnostne ju otvorili zástupcovia spoločností Howe a Erste Group Immorent spolu s primátorom Košíc Richardom Rašim. Ide o jednu z najväčších transakcií na slovenskom priemyselnom trhu, uzavretej ešte v minulom roku.

„Som veľmi rád, že si spoločnosť Erste Group Immorent vybrala pred niekoľkými rokmi pre svoj podnikateľský zámer Košice, a že tu vybudovala moderný priemyselný park. Jeho význam je pre ďalší rozvoj mesta mimoriadny. Vítame totiž u nás každú investíciu, ktorá prináša do nášho mesta a regiónu podnikateľské aktivity renomovaných a serióznych spoločností. Takých spoločností, ktoré majú záujem dlhodobo sa etablovať v našom meste a rozvíjať u nás svoje aktivity. Vítame každú investíciu, ktorá vytvorí pre Košičanov a obyvateľov okolitých obcí nové pracovné príležitosti u zamestnávateľa, ktorý pre nich dokáže vytvoriť kvalitné pracovné podmienky. V projekte Immopark Košice sa tento cieľ darí napĺňať na prospech obyvateľov mesta aj investora," dodáva primátor mesta Košice, Richard Raši. 

Projekt Immopark Košice je moderný priemyselný park, ktorý ponúkne v niekoľkých etapách viac než 250 tisíc štvorcových metrov logistických, priemyselných a kancelárskych plôch. Developerom je spoločnosť Erste Group Immorent Slovensko. Okrem logistických firiem Dachser a Raben sídlia v parku aj výrobcovia pre automobilový priemysel ako francúzska Faurecia a japonský U-Shin. Howe bude mať samostatnú výrobnú halu, ktorá je jednou z najväčších v areáli.