Prejsť na obsah

Wizz otvára nové letecké spojenie Košice - Bristol

Wizz Air, najväčší nízkonákladový letecký dopravca v strednej a východnej Európe, oznámil otvorenie nového leteckého spojenia Košice – Bristol.

Spojenie bude prevádzkované od 10. októbra 2015 dva krát týždenne, a to vždy v utorok a v sobotu. Linka Košice – Bristol je v poradí ôsmou pravidelnou leteckou linkou z letiska Košice. Spolu s týmto novým spojením Wizz Air ponúka zo svojej slovenskej základne štyri destinácie v dvoch krajinách (okrem Bristolu ešte Londýn Luton, Miláno Bergamo a Doncaster Sheffield).

Tamara Mshvenieradze, manažérka komunikácie v spoločnosti Wizz Air : "Sme nadšení tým, že dnes pridávame do našej siete destinácií z Košíc už tretie mesto v Spojenom kráľovstve. Veríme, že linka do Bristolu prinesie mnohým našim zákazníkom z východného Slovenska príležitosť objaviť juhozápadné Anglicko a taktiež priláka návštevníkov do druhého najväčšieho slovenského mesta, stimuluje cestovný ruch, ako aj obchodné vzťahy medzi oboma krajinami." 

Karl Dandler, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice : "Britský trh je pre nás veľmi dôležitý a som veľmi rád, že vďaka novej linke Wizz Air-u do Bristolu Košice budú mať – po prvýkrát v histórii – priame letecké spojenie s regiónom juhozápadného Anglicka. Táto linka je pre nás ďalším významným míľnikom na ceste k tomu, aby sa letisko Košice stalo skutočnou vstupnou bránou na východné Slovensko." 

Richard Raši, primátor Košíc: "Keď sme v septembri 2013 otvárali s Wizz Air-om linku do Londýna, zrejme nikto nepredpokladal, že už o dva roky neskôr bude Wizz Air z Košíc lietať do štyroch destinácií. Letisko Košice, mesto Košice a celý región však potvrdili svoj potenciál a tak sa môžeme tešiť už z ôsmeho pravidelného spojenia z Košíc. Profitovať z toho budú nielen domáci cestovatelia, či podnikatelia, ale aj turisti a zahraniční investori a v konečnom dôsledku celé východné Slovensko."

Renáta Lenártová, viceprimátorka mesta Košice a predsedníčka predstavenstva Košice Turizmus: "To, že Košice budú mať vďaka Wizz Air-u letecké spojenie už aj s juhozápadným Anglickom je skvelým prísľubom pre napredovanie cestovného ruchu v Košiciach a na celom východnom Slovensku. Košice počas celého roka ponúkajú množstvo vzrušujúcich podujatí, na ktoré cestovateľov nielen z juhozápadného Anglicka srdečne pozývam."

Michal Hladký, riaditeľ Košice 2013 n.o.: "Tešíme sa z ďalšieho úspechu košického letiska. Už niekoľko rokov veľmi úzko spolupracujeme s organizáciou Creative England, ktorá má svoje sídlo práve v Bristole. Vďaka novému leteckému spojeniu môže byť táto spolupráce ešte intenzívnejšia a jednoduchšia." 

Zdenko Trebuľa, predseda Košického samosprávneho kraja: "Letecká dostupnosť je kľúčovým faktorom pre dlhodobo udržateľný ekonomický rozvoj nášho regiónu. Ďalšiu leteckú linku z Košíc preto s radosťou vítame a sme veľmi radi, že košické letisko napreduje. Spoločne intenzívne pracujeme na tom, aby do zoznamu destinácii, do ktorých sa priamo lieta z Košíc pribudlo aj niektoré z veľkých miest v Nemecku."