Prejsť na obsah

Takmer tristo zamestnancov mesta bude v piatok zveľaďovať košickú ZOO

Mesto Košice sa aj v roku 2017 prihlásilo do najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva na Slovensku – Naše mesto 2017, ktorého organizátorom je Nadácia Pontis.

V tomto roku budú zamestnanci Magistrátu mesta Košice a mestských podnikov zveľaďovať košickú ZOO aplikovaním ochranných náterov na výbehy zvierat, ale aj ďalšími prácami. Dobrovoľníci budú rozdelení do tímov s názvami zvieratiek, tiger, medveď, tučniak, zubor a iných.

V rokoch 2014 a 2015 sa mesto Košice zapojilo do podujatia projektom maľovania košických detských ihrísk, ktorý mal veľmi pozitívny ohlas predovšetkým u rodičov detí. V uvedených dvoch rokoch sa prihlásilo z Magistrátu mesta Košice a košických mestských podnikov či iných mestských inštitúcií celkovo takmer 400 dobrovoľníkov. Spoločne natreli a teda obnovili pestrými farbami desiatky hracích prvkov (preliezačky, lavičky, rebríky, hojdačky, domčeky a pod.) na 46-tich detských ihriskách v 13-tich košických mestských častiach.

Minulý rok, v rámci 10. ročníka podujatia NAŠE MESTO, natrelo 215 dobrovoľníkov - zamestnancov mesta, viac ako dva kilometre štvorcové oplotenia Mlynského náhonu. V tomto roku sa zamestnanci mesta Košice zamerali na ZOO Košice, ktorú ročne navštívia desiatky tisíc ľudí nielen z Košíc a iných slovenských miest, ale aj zo zahraničia.

„Zamestnanci Mesta Košice i košických mestských podnikov každoročným zapojením sa do najväčšieho dobrovoľníckeho podujatia v Európe dokazujú, že im nie je ľahostajné v akom prostredí žijú nielen oni sami, ale aj ich spoluobčania," uviedol primátor mesta Košice Richard Raši, ktorý sa takisto každý rok zapája osobne do dobrovoľníckych aktivít. „Na našom krásnom meste nám všetkým záleží, chceme aby bolo stále krajšie a krajšie. "