Prejsť na obsah

Materská škola Dénešova 53, Košice

Materská škola Dénešova 53, Košice

„Nestratíme sa 2017"

Už piaty ročník orientačného behu pre rodičov a deti dňa 1.6.2017 zorganizovala materská škola na Dénešovej ulici v spolupráci s Klubom orientačných bežcov TU Košice a Klubom košických olympionikov. Aktivitu podporilo Rodičovské združenie pri MŠ Dénešova, Karpatská nadácia v rámci grantu Getrag pre ľudí , Mesto Košice a BECEP.

250 rodičov a detí ( 100 detí a 150 dospelých )pripravilo pre deti podujatie, ktoré bolo zaujímavé pre každého. Deti behali a hľadali kontrolný bod, rodičia múdro hľadeli do mapy a hľadali správny smer a organizátori rozdávali odmeny. Od štartu pri materskej škole , cez sídlisko KVP až po cieľ – Zlatá podkova bolo cítiť atmosféru radosti, a očakávania. A to prišlo. Na každom stanovišti deti dostali odmenu a v cieli medailu, ktorú ukázali aj Máši a medveďovi, ktorý sa prišli s nimi zahrať a zatancovať. V rámci relaxu si mohli zajazdiť aj na poníkovi.
Na záver deti naučili rodičov školskú rozcvičku (Abeceda zdravia) ktorou začínajú každé ráno v materskej škole. Aj toto im pomohlo k dobrej kondícii a perfektnému zvládnutiu celej trasy.

V Košiciach 1.6.2017

Ing. Katarína Lukáčová