Prejsť na obsah

Stavbári pri modernizácii električkových tratí dodržiavajú časový harmonogram na všetkých úsekoch

Počas dnešného (1. 6. 2017) kontrolného dňa na stavbe o tom ubezpečili primátora mesta Richarda Rašiho a riaditeľa Magistrátu mesta Košice Pavla Lazúra zástupcovia zhotoviteľa diela (EUROVIA SK).

Štefan Bálint, riaditeľ košického závodu Eurovie informoval, že na Komenského ulici už majú za sebou prvých štyristo metrov kábelovodu po oboch stranách ulice, urobené preložky vody, aj kanalizácie.

„Od budúceho týždňa sa na úseku od Námestia Maratónu Mieru až takmer po Letnú ulicu púšťame do samotnej realizácie železničného spodku, následne do odvodňovacích prác, a do konštrukcie celého koľajového zvršku. Máme uzavretý úsek od križovatky Komenského po Havlíčkovu ulicu kde ukladáme vodovodné potrubie a robíme kábelovody, tieto práce chceme ukončiť na budúci týždeň."

Riaditeľa magistrátu zaujímalo, či na stavbe nemajú problémy so subdodávateľmi prác. Podľa Š. Bálinta, ak sa prípadne aj nejaké menšie vyskytnú, na pravidelných poradách (raz za týždeň) ich so subdodávateľmi ihneď konzultujú a promptne riešia.

Motoristi môžu byť takisto spokojní, zhotoviteľ diela spustil v avizovanom termíne obojsmerne dopravu na Letnej ulici, takisto po Zimnej od Československej armády bez obmedzení, aj keď tam ešte dorábajú dlažby pre chodcov a nevidiacich na chodníkoch. Urobené sú tam už aj zastávky mestskej hromadnej dopravy.

„Veľmi dôležitou informáciou je tá, že celá stavba modernizácie košických električkových tratí ide podľa harmonogramu," zdôraznil primátor mesta. „Napriek tomu, že v januári bolo tri týždne veľmi zlé počasie, čiastkové meškania sa postupne doháňajú, a termín finálneho ukončenia stavby nie je ohrozený. Stále platí filozofia, že obmedzovanie dopravy na jednotlivých úsekoch býva spájané s otváraním ďalších úsekov tak, aby nevznikali kolízne situácie. Zatiaľ ide zhotoviteľ diela podľa našich predstáv, a nie sú žiadne problémy. Verím, že keď to takto pôjde ďalej, všetko sa dokončí v stanovených termínoch."