Prejsť na obsah

Materská škola Park mládeže 4, 040 01 Košice

: Detská športová olympiáda

Dňa 17.5.2017 sa v areáli MŠ Park mládeže 4, uskutočnil v poradí už piaty ročník detskej športovej olympiády materských škôl MČ Košice Sever.
Zúčastnili sa na nej deti zo šiestich materských škôl. MŠ Obrancov mieru 16, MŠ Obrancov mieru 20, MŠ Watsonova, MŠ Polianska, MŠ B. Nemcovej a MŠ Park mládeže. Spolu bolo 30 súťažiacich detí.

Prítomných hostí, riaditeľky škôl, učiteľky a samozrejme súťažiace deti privítala riaditeľka školy PaedDr. Ingrid Stochlová. Zároveň odovzdala putovný pohár MŠ Polianskej, ktorá bude organizátorom ďalšieho ročníka detskej športovej olympiády. Za Oddelenie školstva MK sme mali česť privítať medzi sebou PhDr.Silviu Sviatkovú.

Olympiádu sme zahájili krátkym sľubom a športovým pokrikom. Deti si zmerali svoje sily v šiestich športových disciplínach. Počas športového zápolenia nechýbalo ani malé občerstvenie a povzbudzovanie od prizerajúceho sa publika.

Veľkou pomocou boli aj študentky z Gymnázia Park mládeže 5, ktoré mali na starosti jednotlivé stanovištia. Olympiáda vyvrcholila vyhodnotením a deti si mohli okrem vlastnoručne vyrobených diplomov a medailí odniesť domov aj hodnotné ceny, ku ktorým prispeli sponzori aj niektorí štedrí rodičia.

Špeciálne ceny, ktoré zabezpečilo Mesto Košice, si odniesli aj jednotlivé družstvá do svojich materských škôl a môžu tak rozvíjať svoje pohybové schopnosti a pripravovať sa dôsledne na ďalší ročník detskej športovej olympiády.


PaedDr. Stochlová Ingrid
riaditeľka MŠ