Prejsť na obsah

Eurovia v križovatke VSS „ťahá“ koľajnice zo všetkých strán, bude už osadzovať výhybky

Práce na jednom z najdôležitejších dopravných uzlov v meste – križovatke VSS, pokračujú podľa harmonogramu. EUROVIA SK, zhotoviteľ diela - 2. etapy stavby modernizácie električkových tratí (MET) už ukladá električkové koľajnice z každej strany, a stavbári sa čoraz viac blížia do stredu križovatky.

Štefan Bálint, riaditeľ košického závodu Eurovie na dnešnom kontrolnom dni vyjadril spokojnosť s tým, že okrem koľajníc už robia aj na pevnej jazdnej dráhe.

„Všetko ide podľa harmonogramu, inžinierske siete máme za sebou. Najviac nás ale teší, že koľajnice už môžeme klásť z každej jednej strany, samozrejme, potom príde na rad ich podbíjanie a ďalšie práce. Stred križovatky, kam sa už blížime, je ako keby jej srdce, nachádza sa tam spleť všetkých koľajníc, uzlov, v podstate sa tam musíme dostať zo všetkých smerov, aby sme mohli robiť ďalej podľa harmonogramu."

Na budúci týždeň by mali dodať stavbárom už aj prvé koľajové výhybky, budú pripravené tak, aby mohla Eurovia začať s ich okamžitým osadzovaním.