Prejsť na obsah

ZŠ Staničná 13, Košice

ZŠ STANIČNÁ víťazom Celoslovenského finále

súťaže Jazykový kvet 2017 v Trnave

Pondelok, utorok a či streda, jazykové znalosti nám všade treba..."
V dnešnom svete plnom možností a neobmedzeného pohybu si už ani nevieme predstaviť, že by sme neovládali aspoň jeden cudzí jazyk. Čím skôr a intenzívnejšie s výučbou cudzieho jazyka začnete, tým skôr sa dostavia prvé výsledky. Svedčí o tom šikovnosť našich žiakov, ktorí to bravúrne zvládajú už od ranného veku.

To, že naši žiaci sú jazykovými jednotkami nám potvrdili porotcovia súťaže JAZYKOVÝ KVET 2017 v Trnave, kde sa dňa 19.05.2017 uskutočnilo celoslovenské finále tejto súťaže, na ktorom získala naša škola, ZŠ Staničná 13 v Košiciach, dve prvé miesta, a to v kategórii I.AJ Drama prevzatá tvorba a v kategórii II.AJ poézia a próza prevzatá tvorba.

Jazykový kvet je celoslovenská jazykovo-umelecká súťaž pre deti a mládež od 4 do 19 rokov v cudzích jazykoch a slovenčine pre cudzincov. Súťaž má tri vekové kategórie a dve vetvy, v ktorých sa môžu súťažiaci zapojiť s prevzatou alebo vlastnou tvorbou.

Naša škola sa už šiesty rok zúčastňuje tejto súťaže, v podstate od jej zrodu a odnáša si tie najkrajšie, najvyššie a najvytúženejšie ocenenia.
Tento rok sa jazykovými jednotkami stali žiaci III.A a III.C triedy pod vedením pani učiteľky Mgr. Oľgy Proksovej a to: Viktória Sarnovská, Sofia Töröková, Eva Kopková, Matej Macik, Mia Madliaková, Ema Peleyová a Alexander Vrábel, ktorí svojim divadelným vystúpením o víle Zvonilke a jej dobrodružstvách, svojimi jazykovými zručnosťami, nádherným spevom a sebavedomým vystupovaním očarili všetkých zúčastnených v sále, ale najmä porotcov, a právom si vybojovali prvé miesto v kategórii Drama v anglickom jazyku na celom Slovensku. Druhý stupeň reprezentovala na tejto prestížnej súťaži naša žiačka Alexandra Piatková z V.B triedy, ktorá pod vedením pani učiteľky Mgr. Evy Slávikovej získala ako najmladšia žiačka vo svojej kategórii to najvyššie ocenenie, 1. miesto v prednese poézie a prózy v anglickom jazyku na celom Slovensku.
 

Veľmi sa tešíme z úspechov našich žiakov a z úspechov našej školy. Sme hrdí na to, že naši žiaci robia radosť sebe, svojim rodičom, našej škole i nášmu mestu Košice.

Mgr. Oľga Proksová, učiteľka AJ