Prejsť na obsah

ZŠ Tomášikova 31, Košice

Školská olympiáda

V spolupráci s Nadáciou ČSOB sa v dňoch 24. a 25.apríla 2017 na školskom dvore ZŠ Tomášikova 31 konala Školská olympiáda.
 
Prvá olympiáda v dejinách sa konala v roku 776 pred Kr..
Myšlienka športu vznikla z dvoch slov, ekechéria v preklade ,, ruky preč od zbraní" a kalokagatia ,,harmonické spojenie tela a ducha".

Hlavným pravidlom športu je hrať fair play. Základnými piliermi športu sú telo, duch a charakter. Šport prispieva nielen k fyzickej kondícii, ale buduje aj pevnú vôľu, súťaživosť, disciplínu a chuť dosahovať stále lepšie výsledky. A presne podľa týchto pravidiel a zásad sme sa dnes spolu s našimi tretiakmi, štvrtákmi a detičkami z družobných materských škôlok Obrancov mieru 20 a Obrancov mieru 16 riadili.

Program Školskej olympiády prebiehal bez chybičky .
Pani riaditeľka školy v spolupráci so zástupcami Olympijského výboru a za prítomnosti pani učiteliek telesnej a športovej výchovy, triednych učiteliek žiakov I.stupňa a detí z MŠ Obrancov mieru 16 a Obrancov mieru 20 slávnostným ceremoniálom otvorila Školskú olympiádu.

Za pomoci žiakov pani riaditeľka slávnostne zapálila olympijský oheň. Nasledoval krátky kultúrny program, kde vystúpili naše mažoretky a žiačka, ktorá zaspievala pieseň a chlapci, ktorí predviedli bojové umenie. Pani učiteľky zložili slávnostný sľub rozhodcov a žiaci sľub súťažiacich. Po slovách pani riaditeľky sa začali súťaže jednotlivcov a družstiev.
Všetci zúčastnení súťažili v piatich disciplínach:

Disciplíny:
1. Rozvoj obratnosti-zdolanie prekážkovej dráhy
2. Rozvoj silových schopností - preskoky na švihadle
3. Rozvoj rýchlosti a vytrvalosti - beh na 300m
4. Rozvoj manipulačných schopností a koordinácie - hod na cieľ
5. Rozvoj plaveckých zručností - preplávať 20 m

Vyhodnotenie súťaží a ocenenie jednotlivcov prispelo k slávnostnému ukončeniu Školskej olympiády.

Ďakujeme všetkým prítomným za aktívnu účasť, Nadácii ČSOB za odmeny, medaile a ceny pre víťazov, žiakom za fair play a príjemnú športovú atmosféru, pani riaditeľkám a učiteľkám z MŠ Obrancov mieru 16 a Obrancov mieru 20, že prišli a aktívne sa zúčastnili so svojimi zverencami našej školskej olympiády, vlajkonosičom, žiakom , ktorí niesli pochodeň, žiakom , ktorí pomáhali pri organizovaní podujatia a všetkým pani učiteľkám, ktoré dodávali nielen energiu, ale aj silu našim žiakom.