Prejsť na obsah

Základná škola, Krosnianska 2, Košice

Zlatý Amos 2017


Titul Zlatá škola v roku 2017  patrí škole z Košíc. Pýši sa ňou ZŠ Krosnianska 2, Košice.

V dňoch 7. a 8. mája 2017 sa v Poprade uskutočnilo vyvrcholenie ankety o najobľúbenejšieho učiteľa na Slovensku.

Do tejto ankety boli za ZŠ Krosnianska 2, Košice nominované 4 pani učiteľky, ktoré prihlásili ich triedne kolektívy: Mgr. Katarína Timková - 2. A, Mgr. Eva Kitková - 3. C, Mgr. Mária Ivanecká - 4. C, Ing. Zuzana Sabolová, 8. B.

Do semifinále, ktoré sa uskutočnilo 7. mája postúpilo 15 pedagógov, medzi nimi aj pani učiteľka Ing. Zuzana Sabolová. V neľahkej konkurencii sa prebojovala spolu s ďalšími 7 pedagógmi do finálového kola. Finálový večer prebiehal pod taktovkou Adely Banášovej.
Finalisti súťažili v 3 disciplínach: videovizitka, program so žiakmi na vyžrebovanú tému a tajná disciplína v podobe súhlasných, resp. nesúhlasných odpovedí na otázky - učiteľ-žiak.

Aj keď titul najobľúbenejšieho učiteľa napokon nezískala, pre našich žiakov je tou najlepšou učiteľkou na svete. Samotní žiaci boli viac smutní než pani učiteľka , lebo víťazstvo jej veľmi priali. No nevadí, možno o rok.

Na základe počtu nominovaných učiteľov naša škola získala titul Zlatá škola 2017, z čoho sa všetci veľmi tešíme.

Vyjadrenie nominovanej Ing. Zuzany Sabolovej . ZRŠ pre I. stupeň: " Keď mi deti oznámili, že ma nominovali do tejto súťaže, neubránila som sa slzám....Všetko čo robím, robím pre moje školské detičky. Robím to rada a s láskou. A toto bol naozaj krásny a dojímavý spôsob ako sa mi za moju prácu poďakovali. Príprava na samotnú súťaž nás s deťmi ešte viac zblížila. Veľmi si to cením a budem na to dlho spomínať.

Z nominácií učiteľov a výhry školy sa tešila aj samotná riaditeľka , Mgr. Júlia Špilárová: " Je vidieť, že žiaci oceňujú prácu a priateľský prístup našich pedagógov, o čom svedčí počet nominovaných. Iba takíto zanietení pedagógovia, milujúci svoju prácu, dokážu meniť spôsob vzdelávania a vytvárať tak školu, ktorú deti radi navštevujú.

http://zlatyamos.sk/

Mgr. Júlia Špilárová
riaditeľka školy