Prejsť na obsah

MŠ Dénešova 53, Košice

Materská škola Dénešova 53, Košice
 
22. apríl je deň ktorým si pripomíname, že žijeme na planéte Zem.

Deň Zeme vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Učiteľky materskej školy a rodičia majú snahu životné prostredie poznávať prírodu a chrániť ju. Preto tvoríme projekty, ktorými učíme deti už od najútlejšieho veku poznávať prírodu, separovať odpad.  Snažíme sa ich viesť k ochrane a starostlivosti o blízke okolie.

Jedným z mnohých projektov sme realizovali aj 25. 4. 2017 na MŠ Dénešova, ktorého cieľom bolo podnecovať deti predškolského veku a rodičov k životu s prírodou ako aj úcte k prírode. Aby deti cítili, že život na tejto planéte je s prírodou spriaznený a naučili sa ju chrániť a starať sa o ňu.

V dopoludňajších výchovno-vzdelávacích aktivitách sa učiteľky pomocou riadeného rozhovoru na tému ,, Naša zem" s deťmi porozprávali o dôležitosti ochrane prírody a dopade znečisťovania prírody na našu zem. Následne sa pomocou metódy pokusu zaoberali ochranou životného prostredia, konkrétne pôdy. Pripravili si pokusy, ktorými deťom ukázali, že všetky nečistoty, ktoré do pôdy pustíme, sa v nej aj zadržujú.
Po ich skončení na triedach vytvorili postery na rovnakú tému. Práce boli vystavené na spojovacej chodbe.
Odpoludňajšie aktivity boli spolu s rodičmi, kde na školskom dvore boli vytvorené stanovištia z odpadového materiálu: hod na cieľ, šikovné pršteky, Detektív lístoček, Detská škôlka, separujeme odpad, slalomový beh.
Po splnení úlohy deti dostali na kartičku pečiatku a po splnení všetkých úloh dieťa dostalo odmenu – vrtuľku včielku.
Radosť, múdrosť a pohyb sa niesol krásnym odpoludním, ktorého cieľ bol naplnený. Naučili sa o prírode a s prírodou žiť.

Spracovala: Ing. Katarína Lukáčová
V Košiciach 26.4.2017