Prejsť na obsah

Klavírna súťaž priláka do Košíc umelcov z 15-tich krajín

Košická Základná umelecká škola M. Hemerkovej organizuje už 15. ročník unikátnej Medzinárodnej klavírnej súťaže Petra Toperczera Košice 2017. Do metropoly východu prídu začínajúci umelci z pätnástich krajín sveta.

Klavírna súťaž sa uskutoční v termíne 28. apríla až 1. mája. Svoje hudobné nadanie predvedie 42 súťažiacich z Česka, Kórejskej republiky, Litvy, Macedónska, Turecka, Veľkej Británie, Ukrajiny či Srbska. Odborná porota vyhodnotí jednotlivé klavírne vystúpenia v štyroch kategóriách podľa veku.

„Košice sú známe ako mesto kultúry, športu a neopakovateľnej atmosféry. Som rád, že k tomu prispieva aj súťaž mladých klaviristov do 17 rokov. Verím, že počas nej uvidíme veľa vynikajúcich hudobných výkonov a možno medzi nimi nájdeme aj budúcich klavírnych virtuózov," povedal primátor mesta Richard Raši.

„Už po pätnásty krát otvárame brány hudbe, ktorá je súčasťou nášho každodenného života a ovplyvňuje náš pohľad na svet. Túto klavírnu súťaž pripravujeme s chuťou, radosťou a očakávaním a sme radi, že v tomto jubilejnom ročníku spojíme 15 štátov do jednej veľkej rodiny," uviedla riaditeľka školy Jana Fričová.

V rámci sprievodných akcií je pre košické publikum pripravený koncert laureáta 10. ročníka súťaže Nikitu Volova z Ruska. Vypočuť si známe skladby v jeho klavírnom prevedení môžete 30. apríla o 19.00 hod. vo Východoslovenskej galérii.

Plagát k podujatiu nájdete v prílohe nižšie.









 















































Prílohy

1. PDF 118,49 KB Bez názvu