Prejsť na obsah

Košice chcú usporiadať MS v orientačnom behu veteránov

Mesto Košice sa uchádza o usporiadanie Majstrovstiev sveta v orientačnom behu veteránov v r. 2020. Očakáva sa účasť takmer 50-tich krajín s viac ako 3500 športovcami. Počas deviatich dní sa uskutoční 5 pretekov.

Košice sú jedným z troch kandidátov, záujem prejavili aj Veľká Británia a Taliansko. Podmienky v našom meste bol preveriť zástupca Medzinárodnej federácie orientačného behu Áron Less, ktorý dáva Košiciam reálne šance uspieť. „ V Košiciach som bol viackrát ako pretekár. Páčia sa mi tu terény, podmienky, aké mesto vytvára pre šport. Myslím si, že Košice majú šancu uspieť vo svojej kandidatúre," uviedol na brífingu Á. Less.

Majstrovstvá sveta by mali trvať 8 až 9 dní a súťažiť by sa malo v troch disciplínach - šprint, stredná a dlhá trať. Veteránske kategórie sa začínajú v tomto športe od 35 rokov, pričom najvyššia kategória je 95 rokov.

"Tento šampionát patrí k masovým podujatiam a každý rok sa na ňom zúčastňuje približne 3500 až 4000 pretekárov. Máme dobré terény pre lesné disciplíny, tak verím, že budeme úspešní," povedal predseda klubu orientačného behu Akademik TU Košice Pollák.

O tom, ktoré mesto sa stane dejiskom majstrovstiev sveta sa rozhodne začiatkom júla v Estónsku.

Video si pozrite tu: https://youtu.be/W2_Y2gSXWzQ