Prejsť na obsah

Mesto vyhovie petícii za výstavbu podzemných kontajnerov

Mesto Košice vyhovie v celom rozsahu petícii za výstavbu polopodzemných a podzemných kontajnerov, doručenú na Magistrát mesta Košice 12. apríla 2017. V takomto prípade podľa zákona o petičnom práve nie je mesto ako vecne príslušný orgán povinné petíciu prerokovať, napriek tomu vyhovie požiadavke členov petičného výboru a predloží ju na zasadnutie Mestskej rady v Košiciach v najbližšom možnom termíne 29. mája 2017 a následne na zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Košiciach 19. júna 2017. 

Na zasadnutie mestskej rady a mestského zastupiteľstva bude predložený v súlade s prvým bodom petície materiál s návrhom pilotného projektu na umiestnenie stanovišťa podzemných kontajnerov, pripravený spoločnosťou KOSIT a.s. v spolupráci s mestom Košice a vybranou mestskou časťou. 

Mesto Košice zároveň urobí v prípade úspechu pilotného projektu maximum, aby boli už v priebehu tohto roka v spolupráci s veľkými mestskými časťami vytypované vhodné lokality a zrealizované stanovištia polopodzemných, resp. podzemných kontajnerov, bude pripravená projektová dokumentácia so žiadosťou o dotáciu z finančných prostriedkov Európskej únie a vyčlenené finančné prostriedky z rozpočtu mesta Košice na tento účel tak, ako to požadujú signatári petície v jej druhom a treťom bode.