Prejsť na obsah

Cez Veľkú noc budú práce na MET prerušené

Počas predveľkonočného Zeleného štvrtka prebehol na stavbe Modernizácia električkových tratí ďalší z pravidelných kontrolných dní. Primátor mesta Košice Richard Raši mohol skonštatovať, že práce prebiehajú vo vysokom tempe a v zmluvne dohodnutých termínoch. Aj preto môže byť rekonštrukcia na dobu Veľkonočných sviatkov prerušená a poskytne tak všetkým dotknutým Košičanom priestor na odpočinok a relax.

„Uvedomujeme si, že stavba takého rozsahu a v takom tempe prináša aj hlukový diskomfort, preto sme radi, že môžeme práce aspoň na veľkonočné sviatky prerušiť a uľaviť trpezlivým Košičanom. Cez Veľkú noc má byť premenlivé počasie, mnohí možno zostanú doma a je len dobre, že nikoho nebude obťažovať stavebný ruch," dodal primátor Richard Raši.

Tempo prác pokročilo natoľko, že na Zimnej ulici, kde sa s rekonštrukciou začínalo, je zhotoviteľ diela spoločnosť EUROVIA SK pripravený už počas budúceho týždňa osádzať podvaly električkových tratí. Primátor túto informáciu veľmi privítal a na záver doplnil: „Pán riaditeľ Bálint prisľúbil, že na Zimnej ulici prioritne dokončia rekonštrukciu tak, aby bol umožnený vstup automobilovej doprave a znížil sa počet dopravných uzávierok. Až potom budú nasledovať ostatné dokončovacie práce. To je dôležité aj preto, že od stredy 19. apríla sa rozbehnú práce na Komenského ulici. „Na Komenského ulici budeme pracovať od stredy. Ihneď začneme s demontážou koľají, rekonštrukciou vodovodu, osadením kábelovodov," informoval primátora Štefan Bálint, riaditeľ košického závodu EUROVIA SK. „Nebudeme to ale robiť okamžite v celom úseku, ale postupne na takých úsekoch, aby sme čo najmenej obmedzovali dopravu na Komenského ulici."

V súvislosti s dopravnými obmedzeniami na Komenského a ďalších uliciach, vypracoval Dopravný podnik mesta Košice plán náhradnej mestskej hromadnej dopravy.

„Upozorňujeme, že po Komenského ulici a ulici Československej armády, prejdú posledné električky v noci z 18. na 19. apríla. Od štvrtej ráno dňa 19. 4. 2017 už bude jazdiť iba náhradná autobusová dopr," informoval Roman Danko, riaditeľ úseku riadenia dopravy DPMK. Vzhľadom k zmenám v doprave a hromadnej doprave prosíme všetkých vodičov a obyvateľov, aby sledovali dennú tlač, alebo webovú stránku Mesta Košice, kde sú zverejnené všetky informácie o obchádzkových trasách a zmenách v mestskej hromadne doprave.

Legenda k mapám:

Zelená čiara: doprava obojsmerne bez obmedzenia

Modrá čiara: doprava s obmedzením – jednosmerne

Oranžová čiara: doprava s obmedzením – slepá ulica, zmena organizácie dopravy

Červená čiara: komunikácia uzavretá

Fialová prerušovaná: prejazd iba pre dopravnú obsluhu

Video si môžete pozrieť tu: https://www.youtube.com/watch?v=Dk8_RiHdw7Q&feature=youtu.be