Prejsť na obsah

Územný plán obce Sokoľany



M E S T O K O Š I C E

O Z N Á M E N I E



Košice, 21.03.2017

MK/A/2017/09093-5



Mesto Košice oznamuje občanom, že dňa 20.03.2017 bol mestu Košice ako dotknutej obci doručený rozsah hodnotenia strategického dokumentu:



„Územný plán obce Sokoľany“



Obstarávateľ, Obec Sokoľany, zastúpená starostom, Sokoľany 193, 044 57 Haniska, predložil Okresnému úradu Košice - okolie, odbor starostlivosti o životné prostredie, podľa § 5 zákona č. 24/2006 Z. z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon“) predmetný strategický dokument.



Oznámenie o navrhovanom strategickom dokumente bolo posúdené a prerokované medzi príslušným a rezortným orgánom a povereným zástupcom obstarávateľa a s prihliadnutím na doručené stanoviská a povahu navrhovaného strategického dokumentu, podľa § 8 zákona Okresný úrad Košice - okolie určil rozsah hodnotenia strategického dokumentu. Rozsah hodnotenia je k nahliadnutiu v budove Magistrátu mesta Košice v kancelárii prvého kontaktu č. 5 (referát životného prostredia a energetiky) každý pracovný deň v čase od 8.00 do 15.00 hod.



Oznámenie o rozsahu hodnotenia strategického dokumentu je zverejnené na úradnej tabuli mesta Košice, na webovom sídle www.kosice.sk, na webovom sídle MŽP SR www.enviroportal.sk a na webovom sídle obstarávateľa, pričom verejnosť, dotknuté orgány a ďalšie osoby ako subjekty procesu posudzovania môžu podľa § 8 ods. 8 zákona predložiť pripomienky k rozsahu hodnotenia do 10 dní od jeho zverejnenia Okresnému úradu Košice – okolie, Odbor starostlivosti o životné prostredie, Hroncova 13, 041 70 Košice, ktorý ich po vyhodnotení doručí obstarávateľovi.



Ing. Mária Kottferová

vedúci referátu životného prostredia

a energetiky