Prejsť na obsah

Základná škola, Bukovecká 17, Košice

PESTRÝ TÝŽDEŇ

Pestrý týždeň na Základnej škole Bukovecká 17 odštartovali malí škôlkari.

Deň športu sa niesol športovými disciplínami – slalomový beh, podliezanie, cvičenie na gymnastickej žinenke a trampolíne. Neskôr si v telocvični žiaci pozreli ukážky bojového umenia klubu MMK Ju-Jitsu Košice. Na biológiu si pani učiteľka pripravila EKOhry a vyučovacie hodiny ostatných predmetov boli zamerané na ekológiu.

Druhý deň sme mali Deň Valentína. Piataci roznášali Valentínky nielen pre zaľúbených, ale aj pre tých, ktorým sa chceli poďakovať – učiteľkám, kuchárkam, či upratovačkám. Bol to aj Deň v sukniach a košeliach a prevažná väčšina žiakov bola takto oblečená.

Multikultúrna výchova bola téma tretieho dňa. Hravým spôsobom, formou príbehov spoznávali žiaci rozmanitosť sveta – temperamentnú tanečnicu flamenca zo Španielska, ťažký život dievčatka v horách Peruánskych Ánd alebo Inuitky žijúcej v polárnych oblastiach Grónska. Veď všetci sme rôzni a jediné, čo máme spoločné sú empatia a ochota pomáhať druhým. Žiaci prvého stupňa sa venovali čitateľským aktivitám v knižnici aj vo svojich triedach.

Vo štvrtok sme sa zaoberali témou financií. Žiaci sa dozvedeli ako vznikli peniaze, prečo sú pre nás dôležité, učili sa ich hospodárne využívať aj zhodnotiť. Síce len vo finančnej hre, ktorú pre nás pripravili študenti SSOŠ Delfín na Bukoveckej ulici, ale bolo to veľmi zaujímavé.

Ten, kto zavítal do našej školy v piatok, mohol na chodbách aj v triedach stretnúť nezvyčajné postavičky v maskách. Na tradičné vyučovanie prišli motýle, včielky, žabky, zebry, mačičky a mnohé nápadité masky. Ani pani učiteľky sa nedali zahanbiť a zamaskovali sa tiež.
Starší žiaci využili možnosť zakorčuľovať si na klzisku v športovo-zábavnom areáli na Alejovej ulici. Tí, ktorí nemali korčule, si ich zapožičali priamo v areáli a vyskúšali si prvé kroky na ľadovej ploche. Pre iných to bola kondičná príprava pred blížiacim sa lyžiarskym výcvikom. Všetci
v to príjemné predpoludnie urobili niečo pre svoje zdravie aj sa zabavili.

Pestrý týždeň si určite zopakujeme nabudúce a pridáme opäť nové prekvapenia.


PaedDr. Zuzana Zajacová
riaditeľka školy