Prejsť na obsah

Začína rekonštrukcia križovatky pod mostom VSS, dochádza k zmenám v organizácii dopravy

Dopravný podnik mesta Košice informuje cestujúcu verejnosť o opatreniach súvisiacich so začiatkom prác na komplexnej rekonštrukcii križovatky pod mostom VSS. Od soboty (04.3.2017) dôjde k zmenám v organizácii prevádzky električkovej aj autobusovej MHD.

Električkové linky 3, 4 a 7 budú v smere od centra premávať po zastávku Ryba. V úseku Ryba – VSS, križovatka - Nad jazerom, Važecká bude premávať náhradná autobusová linka x7.

Električková linka 9 bude v smere od Terasy premávať len po zastávku Autocamping. V úseku Autocamping – Nad jazerom, Važecká bude premávať náhradná autobusová linka x9.

Električková linka R2 bude v smere zo železiarní premávať len po zastávku Autocamping. V úseku Autocamping – Nad jazerom, Važecká bude premávať náhradná autobusová linka xR2. Linka R8 bude nahradená linkou R2.

Autobusová linka 19 bude posilnená a predĺžená až po konečnú zastávku Važecká. Na zastávku Napájadlá nebude premávať. 

Linky x7, x9, xR2 a 19 budú po Slaneckej ceste premávať po bežnej komunikácii, nie po električkovej trati. 

Autobusová linka 12 bude v smere do Šebastoviec premávať cez zastávku Autocamping a ďalej priamo na Hraničnú (bez zachádzky k mostu VSS). V smere na Podhradovú bude od Barce premávať odklonom cez zastávky VSS, križovatka - Levočská - Bukovecká - Tepláreň - VSS, križovatka - Verejný cintorín, a ďalej vo svojej pôvodnej trase. 

Náhradná autobusová linka x4 s trasou: Socha J. Pavla II. – Autocamping a späť bude prípojová k linke 12 a zabezpečí obsluhu zastávok v úseku električkovej trate v Barci.

Autobusová linka 24 bude v smere do Spaľovne premávať cez zastávky Autocamping a Hraničná. V smere na Staničné námestie bude od zastávky VSS, križovatka premávať odklonom cez zastávky na Južnom nábreží a cez Palackého. Zastávky Ryba, Malá stanica a Rušňové depo v tomto smere nebude obsluhovať.

Autobusová linka 54 bude v smere na Sídlisko Ťahanovce premávať cez zastávku Autocamping, pričom zastávku VSS, križovatka v tomto smere vynechá. V opačnom smere bude linka premávať bez zmien. 

Upozorňujeme, že v prvý deň výluky bude z prevádzkovo-technologických dôvodov premávať linka x9 v predĺženej trase Nad jazerom, Važecká – kruhový objazd Moldavská, prestup na električku linky 9 bude zabezpečený v zastávke Alejová, gymnázium, resp. Spoločenský pavilón. Električková linka 9 bude v tomto čase premávať v skrátenej trase Havlíčkova – kruhový objazd Moldavská. Linka R2 bude v celej trase nahradená autobusmi. 

K termínu začiatku výluky dochádza k zmenám v cestovných poriadkov liniek 2, 3, 4, 6, 7, 9, R1 – R7, 10, 12, 19, 24, 51 a 54. 

Podrobné informácie sú k dispozícii na webovej stránke DPMK, v prípade nejasností Vám ich poskytneme aj na mailovej adrese dpmk@dpmk.sk a na telefonickej infolinke 6 407 407. 

Cestujúcej verejnosti odporúčame ako zdroj informácií o prevádzke MHD počas plánovaných výluk využívať predovšetkým našu internetovú stránku. Zverejňované informácie sú autorizované všetkými zúčastnenými stranami a sú pravidelne aktualizované.

Počas aktuálnych výluk električkovej dopravy prosíme cestujúcich o trpezlivosť. Zároveň upozorňujeme, aby si cesty okolo miesta výluky plánovali s časovou rezervou a predišli komplikáciám spojeným s meškaním v cieli svojej cesty. 

 



 Zdroj: DPMK





Prílohy