Prejsť na obsah

Zámer prenajať majetok z dôvodu hodného osobitného zreteľa

Podľa zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov, je možný prenájom majetku mesta v zmysle §9a ods.9 písm. c) ako dôvod hodný osobitného zreteľa, ak o ňom mestské zastupiteľstvo rozhodne trojpätinovou väčšinou.

Mesto Košice navrhuje v zmysle §9a ods.9 písm. c) zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov:

podnájom nebytového priestoru m.č. 3.04 nachádzajúceho sa v budove na Hlavnej č. 68 v Košiciach v trakte B na III. poschodí vo výmere 26,60 m² s prislúchajúcim podielom spoločných priestorov vo výmere 9,58 m² v katastrálnom území Stredné mesto v Košiciach pre podnájomcu, a to občianske združenie USMEJ SA NA MŇA s výškou úhrady nájomného 1,- € bez DPH/ ročne za predmet podnájmu z dôvodu hodného osobitného zreteľa.

Jedná sa o prípad hodný osobitného zreteľa podľa § 9a ods. 9 písm. c) zákona č. 138/1991 Zb.o majetku obcí v znení neskorších predpisov z dôvodu, že je vo verejnom záujme poskytnutie priestorov pre občianske združenie USMEJ SA NA MŇA na zabezpečenie realizácie verejnoprospešných aktivít združenia, ktorých konečným cieľom je predovšetkým integrácia zdravotne postihnutých detí do spoločnosti.


/Zdroj: Bytový podnik mesta Košice/