Prejsť na obsah

Zámer prenajať majetok z dôvodu hodného osobitného zreteľa

Podľa zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov, je možný prenájom majetku mesta v zmysle §9a ods.9 písm. c) ako dôvod hodný osobitného zreteľa, ak o ňom mestské zastupiteľstvo rozhodne trojpätinovou väčšinou.



Mesto Košice navrhuje v zmysle §9a ods.9 písm. c) zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov:



prenájom veľkej telocvične vo výmere 612 m² v objekte Základnej školy Belehradská 21 v Košiciach (stavba so súpisným číslom 2574 na parcele č. 3658/1, ktorá sa nachádza v katastrálnom území Nové Ťahanovce, obec: Košice – Sídlisko Ťahanovce, okres Košice I a je evidovaná Okresným úradom, katastrálnym odborom v Košiciach na LV č. 2393) v rozsahu dve hodiny týždenne,

- priamym nájmom,

- za nájomné 12,50 €/hod. a prevádzkové náklady,

ako dôvod hodný osobitného zreteľa podľa § 9a ods. 9 písm. c) zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov, na dobu neurčitú, nájomcovi – Gréckokatolícka cirkev, farnosť Košice – Ťahanovce, Budapeštianska 48, Košice, z dôvodu všeobecného záujmu podporovať subjekty zabezpečujúce mimoškolské záujmové činnosti a pohybovo – športové aktivity detí, čím podporujú harmonický vývin detí a vedú ich k aktívnemu využívaniu voľného času, za podmienky, že nájomca bude zabezpečovať údržbu priestorov na vlastné náklady v dohodnutom rozsahu.