Prejsť na obsah

KOSIT má v teréne osemnásť mechanizmov a nakladač s posypom

Spoločnosť KOSIT a.s. má v košických uliciach aktuálne 18 mechanizmov a jeden nakladač na posypový materiál, okrem strojového čistenia boli nasadení aj pracovníci ručného čistenia. 

V rámci zimnej údržby sa snažia svojím enormným úsilím zmierňovať následky nepriaznivých poveternostných podmienok na obyvateľov mesta. Husté a vytrvalé sneženia začalo dnes približne o pol tretej ráno. Po koordinácii s riadiacim dispečerom Magistrátu mesta Košice zabezpečil KOSIT okamžitý výjazd všetkých sypačov, bol nariadený tzv. likvidačný posyp, mechanizmy pracujú v meste zhruba od 2.40 hod. Podľa operačného plánu najprv čistili hlavné ťahy a kopcovité oblasti bočných komunikácii. Z dôvodu zlej poveternostnej situácie boli ľudskými i technickými zdrojmi posilnené dve lokality - Horný Bankov a Jahodná. Pracovníci zabezpečovali prejazdnosť cestných komunikácií až po ružínsky most, vrátane obce Košická Belá. Posilnená v rámci zimnej údržby bola aj Mestská časť Košice – Juh. Aktuálne mechanizmy postupujú podľa dôležitosti nasledovne: ako prvé sa čistia trasy Mestskej hromadnej dopravy, nasledujú štátne cesty, vnútro sídliskové komunikácie, chodníky, a ako posledné sú na rade parkoviská.

Pre husté sneženie je prejazdnosť komunikácií na niektorých úsekoch komplikovanejšia, preto KOSIT žiada vodičov motorových vozidiel o zvýšenú pozornosť a dodržiavanie bezpečnostných pravidiel pri jazde. Na základe predpovede meteorológov ohľadom vývoja počasia, podľa ktorej je avizované ďalšie neustále sneženie, sú pracovníci KOSIT-u naďalej v plnom nasadení.

ZDROJ: KOSIT