Prejsť na obsah

Nový rok sme privítali veľkolepou oslavou v centre mesta

Tisícky Košičanov neodradilo ani mrazivé počasie a s rokom športu sa prišli rozlúčiť vo veľkom štýle. Košice majú za sebou na udalosti bohatý rok. Rok 2016 sa niesol hlavne v znamení titulu Európske mesto športu, ktoré sa nám podarilo úspešne naplniť a silvestrovský program, ktorý každoročne pripravuje Mesto Košice, bol jeho vydarenou bodkou. Oslavovalo sa totiž už od rána.

Detský Silvester potešil a zabavil najmenších

Detskú oslavu príchodu Nového roka pripravilo Mesto Košice už po piatykrát. Mimoriadne obľúbené podujatie v krásnych priestoroch Historickej radnice ponúklo pestrý program a kúzelnú atmosféru. Desiatky detí sa tešili z tvorivej dielne, sranda-banda show a mini diskotékou kúzelníka WOLFa. Nechýbali ani tanečníci a speváci zo známeho ĽADOVÉHO KRÁĽOVSTVA. Malí Košičania so starým rokom rozlúčili ako sa na správnu silvestrovskú oslavu patrí. Košický primátor Richard Raši si pripil s drobcami detským šampanským.

Silvester v najväčšom závode na východe

Nie každý má to šťastie, že môže Silvestrovskú noc stráviť v kruhu rodiny a priateľov. Zamestnanci U.S. Steel Košice si aj v tento slávnostný deň museli odkrútiť svoju šichtu. Tak ako každý rok, aj teraz sa im primátor rozhodol príchod do práce aspoň trochu spríjemniť. Zamestnancom prichádzajúcim na nočnú smenu potriasol rukou, poprial všetko dobré do nového roku. 

Nový rok vítali tisíce Košičania v centre mesta

Rozlúčiť sa so starým rokom a privítať ten nový prišlo na Hlavnú ulicu množstvo domácich, ale ja turistov. Ani teploty hlboko pod bodom mrazu im neubrali na výbornej nálade. Tú navodzoval pestrý hudobný program v ktorom si mohli vybrať to svoje milovníci rôznych hudobných žánrov. Hviezdou programu bola speváčka NICOLE McCLOUD a KMEŤO BAND. O skvelú zábavu sa postarala aj Ľudová hudba ŠARIŠANCI, CHEERLEADERKY, skupina MIRO ŽBIRKA REVIVAL a DJ s diskotékovým programom. O polnoci pozdravil všetkých primátor mesta Košice spoločne s hosťami. Na záver nechýbal ani neodmysliteľný Novoročný ohňostroj.

Prvým košickým bábätkom roku 2017 je Michaela

Malá Michaela na svet vypýtala už dve minúty po polnoci 1. Lekári gynekologicko‑pôrodníckej kliniky UNLP na Rastislavovej ulici potvrdili, že pôrod bol bez komplikácií a mamička i jej dieťatko sú v poriadku. Krásne dievčatko a šťastných rodičov ešte v ten deň navštívil primátor Košíc Richard Raši. Malej Michaelke, aj celej rodinke, zaželal veľa zdravia, lásky, pokoja a úsmevu. Do nemocnice neprišiel naprázdno. Ako býva každoročným zvykom, Michaelke priniesol veľkého plyšového macka a niekoľko drobností, rodičov zas potešil sumou 300 eur.