Prejsť na obsah

Príhovor primátora mesta Richarda Rašiho

Milí Košičania,

Rok 2016 sa pomaly chýli k svojmu záveru a nás čakajú najkrajšie sviatky v roku, počas ktorých strávime chvíle v spoločnosti našich najbližších. Neopakovateľná atmosféra Vianoc nás aspoň na chvíľu prinúti zastaviť sa a uponáhľané dni, plné každodenných starostí, vymeniť za oddych, radosť a pokoj s rodinou, v meste, v prírode, či na stretnutiach s priateľmi.

Želám Košičanom najmä pevné zdravie, veľa šťastia, mnoho lásky, dostatok úspechov a čo najviac vnútornej vyrovnanosti a spokojnosti. Veľmi ma poteší, ak bude budúci rok pre Košičanov a Košice lepší ako ten, s ktorým sa čoskoro rozlúčime. A nemám len na mysli, aby v ňom bolo – obrazne povedané – viac slnečných, príjemných a pohodových dní. Zo srdca želám nám všetkým, aby sme mali v tvári viac radosti zo života, v srdci viac pochopenia pre iných a v duši viac pokoja pre seba. Naozaj si myslím, že by si Košice zaslúžili viac veselých a uvoľnených ľudí, ktorí si dokážu aj vo všedný deň vychutnať jedinečnú krásu a výnimočnú atmosféru nášho mesta. Ktorí sa dokážu ako obyvatelia tohto krásneho mesta rovnako tešiť zo života v ňom, ako sa dokážu tešiť z návštevy Košíc hostia a turisti, ktorí sa k nám radi vracajú.

Prajem Košičanom, aby bol pre nich každý deň, strávený v ich meste, niečo ako vzácnou a príjemnou návštevou, vždy niečím milo prekvapivou a stále niečím zaujímavou. Viem, že ani v našom meste nie je všetko ideálne a nie všetko sa darí rýchlo a ľahko, ale Košice predsa stoja za to, aby v nich boli ľudia hrdí na to, že žijú práve tu a teraz. Som o tom presvedčený a verím aj tomu, že v roku 2017 Košičania nájdu pre seba aj ostatných viac dôvodov na úsmev a dobrú náladu, ktorú budú rozdávať aj prijímať. 

Richard Raši,

primátor mesta Košice