Prejsť na obsah

Poslanci budú schvaľovať zákon roka - programový rozpočet

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Košiciach budú na najbližšom zasadnutí, ktoré sa uskutoční 12. decembra 2016, schvaľovať základný zákon mesta, ktorý je rozhodujúci pre jeho ďalšie fungovanie a rozvoj – programový rozpočet mesta Košice na roky 2017 – 2019. Okrem tohto, najdôležitejšieho dokumentu sa budú zaoberať v rekordne dlhom programe s 93 bodmi rokovania aj ďalšími mimoriadne dôležitými materiálmi. 

Verejnosť sa napríklad dozvie, ako to bude ďalej s redukciou počtu mestských častí v Košiciach, ako bude možné ďalej vylepšovať nový systém parkovania v desiatich rezidentských zónach a prerokované budú aj petície za zmenu koncepcie parkovania v meste Košice a za zachovanie Borovicového hája. Ďalej sa bude rozhodovať o mimoriadne závažnom bode s významným dopadom na mestský rozpočet - o podiele mesta Košice v spoločnosti KOSIT, a.s.

Program rokovania mestského zastupiteľstva obsahuje aj informáciu o príprave verejnej obchodnej súťaže k najväčšej komplexnej modernizácii verejného osvetlenia v našom meste a o toľko diskutovanom o čase predaja v obchodoch a čase prevádzkovania služieb na území mesta Košice. Na zasadnutí mestského parlamentu budú riešené aj dôležité sociálne otázky (napríklad obnova bytového domu na Sládkovičovej ulici s 54 sociálnymi bytmi) a mnohé iné závažné materiály. 

Začiatok zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Košiciach je naplánovaný tradične na 8. hodinu. Košičania, ktorým pracovné povinnosti neumožnia prísť na zasadnutie mestského zastupiteľstva, môžu sledovať priamy prenos z rokovania na internetovej stránke mesta Košice www.kosice.sk Tí, ktorí sa rozhodnú zúčastniť zasadnutia osobne, budú môcť zaujať miesta vo Veľkej zasadačke Magistrátu mesta Košice do naplnenia kapacity miest určených pre verejnosť tak, aby boli dodržané pravidlá bezpečnosti a poriadku v rokovacej miestnosti v záujme všetkých zúčastnených.