Prejsť na obsah

Vykradli hrajúcu fontánu, museli ju odstaviť

Násilné vniknutie do strojovne hrajúcej fontány na Hlavnej ulici zistila nočná hliadka MsP. Zodpovední zamestnanci SMsZ následne priamo na mieste činu konštatovali, že neznámy páchateľ rozbil vrchnú, presklenú časť strojovne, a poškodil aj vstupné dvere strojovne.

V samotnej strojovni chýbala celá riadiaca jednotka hrajúcej fontány - počítač so špeciálnym programom, meniče a pod. Právny zástupca SMsZ v súčinnosti s prevádzkovateľom technologickej časti fontány, podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa na štátnej polícii za vlámanie a krádež majetku Mesta Košice . 

Po stavebnej stránke (oprava dverí, zasklenie vrchnej striešky) bude poškodený objekt fontány daný do pôvodného stavu už počas dnešného dňa, prípad je v štádiu policajného vyšetrovania.

Hrajúca fontána bude cez víkend mimo prevádzky. Vzhľadom na to, že od 15.10.2016 začína SMsZ s postupným zazimovaním jednotlivých košických fontán ( hrajúca mala byť posledná v poradí ), je dosť pravdepodobné, že v tomto roku už fontána nebude v prevádzke.