Prejsť na obsah

Nájdené dieťa

Dňa 10. 08. 2016 v ranných hodinách motohliadka Mestskej polície Košice stanice Juh (MsP) preverovala oznam o nelegálnej stavbe príbytkov na jednej z parciel Verejného cintorína. Na uvedenom mieste zistili tri osoby, z ktorých jedna držala na rukách maličké dieťa. Dieťa bolo špinavé a zjavne bola zanedbaná jeho výchova. Podľa vyjadrenia jednej z prítomných osôb matka "išla po kontajneroch".
 
Na miesto boli privolaní pracovníci Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Košice (UPSVaR), ktorí dieťa prevzali. Zároveň príslušníkom MsP uviedli, že jedna z prítomných osôb cca pred mesiacom porodila dieťa, ktoré sa nachádza na neznámom mieste. Osoba – matka odmietala uviesť, kde sa dieťa nachádza, uvádzala rôzne nepravdivé informácie, že zomrelo, že ho dala sestre do iného mesta. Lustráciou na Obvodnom oddelení Policajného zboru sa nepotvrdilo ani jedno z jej tvrdení. Následným prehľadávaním okolia hliadka MsP našla malé dieťa, ktoré bolo ukryté pod niekoľkými vrstvami paplónov. Na to matka priznala, že sa jedná o jej nedávno narodené dieťa, ktoré do opatery prevzali pracovníci UPSVaR-u.
 
Na miesto boli privolaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci, ktorí po príchode deti previezli do nemocničného zariadenia