Prejsť na obsah

Farebný retro víkend v Košiciach

Kto sa v poslednú májovú sobotu prešiel po centre nášho mesta bol svedkom netradičného športovo-zábavného podujatia. Košickými uličkami sa preháňali vysmiati bežci snažiaci sa utiecť farebnej sprche. Retro atmosfére neušli všetci tí, ktorí sa v nedeľu zašli pozrieť na prehliadku historických áut Cassovia Classic v Kulturparku.

Druhý ročník farebného ošiaľu Farbám neujdeš prilákal na štart takmer 3 000 nadšencov. Päťkilometrová trať centrom mesta priniesla 4 farebné zóny a jednu špeciálnu. Kým minulý rok sa mohli účastníci osviežiť v penovej zóne, tento krát na nich čakali trblietky. Kdesi pod nánosmi farieb sa skrývali i známe tváre, spevák Lukáš Adamec, slovenský reprezentant v hokeji Tomáš Marcinko, či známy youtuber Expl0ited. Sprievodný program vyvrcholil koncertom Mafia Corner a zlosovaním všetkých účastníkov o vecné ceny od partnerov akcie.

V prvom rade medzi štartujúcimi bol i primátor mesta Richard Raši v spoločnosti viceprimátorov Renáty Lenártovej a Martina Petruška. Ten bol z atmosféry úplne nadšený. „Farbám neujdeš sme si tak ako minulý rok, tak aj tento užili naplno a farebne. Účastníkov boli tisíce a nálada úžasná," povedal Petruško po dobehnutí do cieľa. Beh v ktorom nešlo o výkony, ale o zážitky a nespútanú zábavu je jedným z mnohých úspešných športových podujatí v rámci mesta športu. Víťazmi boli všetci a najšťastnejší boli tí najfarebnejší.

Okrem bežcov si počas víkendu prišli na svoje i milovníci historický automobilov. Tretí ročník prehliadky veteránov Cassovia Classic trval tri dni a návštevníci mohli obdivovať retro kúsky, aké sa po košických uliciach premávali pred 80-timi rokmi. Záverečná prehliadka a slávnostný odjazd týchto nablýskaných áut bol v priestoroch Kulturparku.

Video z farebného behu nájdete tu: https://youtu.be/NnGPwEb8N_0