Prejsť na obsah

Začal sa tretí ročník festivalu základných umeleckých škôl

Dňa 24. mája 2015 sa v priestoroch Historickej radnice začal 3. ročník Festivalu ZUŠ mesta Košice, na ktorom sa predstavia žiaci a učitelia piatich základných umeleckých škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice - ZUŠ Bernolákova 26, ZUŠ Irkutská 1, ZUŠ Jantárová 6, ZUŠ Márie Hemerkovej, Hlavná 68 a ZUŠ Kováčska 43.

3. ročník festivalu zahájilo vystúpenie žiakov hudobného a tanečného odboru základných umeleckých škôl za sprievodného slova zástupcov literárno-dramatického odboru. Koncert svojou prítomnosťou podporila námestníčka primátora Renáta Lenártová ako aj vedúca oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice Mária Kavečanská.

Žiaci ako aj ich zanietení pedagógovia opäť potvrdili vysokú úroveň našich základných umeleckých škôl. Na pódiu sa striedala krása a ladnosť pohybu s tónmi klasickej ale aj modernej hudby. Dôstojnou bodkou festivalu bolo vystúpenie Musici Iuvenalis pod vedením Igora Dohoviča.

Na festivale ZUŠ samozrejme nechýba ani výtvarný odbor, ktorého zástupcovia pripravili pre všetkých milovníkov umenia výstavu výtvarných prác v priestoroch Kasární/Kulturpark, Kukučínova 2, ktorá potrvá do 12. júna 2016. Vernisáž výstavy sa bude konať 27. mája 2016 o 15,30 hod., na ktorú Vás všetkých srdečne pozývame.