Prejsť na obsah

Križovatka: Poštová-Vojenská-Kuzmányho je funkčná v plnom profile

Práce na modernizácii električkovej trate v rámci stavby IKD Košice, Námestie Maratónu Mieru – Staničné námestie výrazne napredujú. Sprejazdnené boli dva jazdné pruhy a križovatka, na otvorení ďalších dvoch križovatiek sa finišuje.

V nedeľu (30.8. 2015) boli pre individuálnu automobilovú dopravu sprejazdnené na košických cestných komunikáciách dva jazdné pruhy: v smere od ulice Československej armády do ulice Moyzesova (popred hlavný vchod do športovej haly), a tiež jazdný pruh na Čermeľskej ceste, od Komenského ulice v smere na Čermeľ.

Zároveň je funkčná v plnom profile križovatka: Poštová – Vojenská – Kuzmányho, zatiaľ však bez cestnej svetelnej signalizácie. Ďalšou dobrou správou pre všetkých motoristov je i to, že zhotoviteľ diela finišuje aj na otvorení križovatiek: Moyzesova – Rastislavova – Štúrova, a Kuzmányho – Štúrova – Žižkova.

Za účasti zástupcov Krajského dopravného inšpektorátu KR PZ Košice, zhotoviteľa diela (DÚHA-ZUE), technického dozoru investora stavby (Mesto Košice) a zástupcov Dopravného podniku mesta Košice sa už v pondelok (31. 8. 2015) začalo preberacie konanie oboch spomínaných križovatiek.