Prejsť na obsah

Začiatok školského roka mení dopravu v meste

Upozorňujeme cestujúcich, že od 1. septembra 2015 dôjde k zmenám v mestskej hromadnej doprave. Dôvodom je začiatok školského roka a zmena dopravnej situácie spôsobená prebiehajúcou rekonštrukciou.

Zmeny v MHD od utorka 1. septembra 2015

Linka 17 sa rozdelí na 2 vetvy:

  • Vetva 17A bude premávať po súčasnej trase linky 17 a to v úseku Luník VIII – Staničné námestie a späť.
  • Zriaďuje sa nová vetva 17B premávajúca na trase Námestie osloboditeľov - Palackého - Bosákova - Priemyselná - Vo výmoli - Pod Furčou - Kalinovská - Fábryho - Poliklinika Východ - Zupkova - Postupimská - Darg. hrdinov, Miestny úrad - Lingov a späť.

Dochádza k zmene trasy linky 30, z ktorej sa zároveň stane okružná linka na trase: Pri hati - Slovenská č. 42 - Slovenská č. 20 - Svornosti - Alvinczyho - Železničná nemocnica - Pošta 2 - Staničné námestie - Jakabov palác - Námestie osloboditeľov (stanovište na Rooseveltovej ulici) - Ryba (bývalé stanovište linky 52 v smere k Malej stanici) - Malá stanica - Rušňové depo - Senný trh - Jakabov palác - Vodná - Železničná nemocnica - Alvinczyho - Svornosti - Slovenská č. 20 - Slovenská č. 42 - Pri hati.

Linka 52 je presmerovaná z Južnej triedy na Južné nábrežie:
  • V smere do Krásnej: .. - Námestie osloboditeľov - Palackého - Bosákova - Gymnázium Opatovská - Viničná - Bytový podnik mesta Košice - Králičia - Tepláreň - Bukovecká - Levočská - .. a ďalej po svojej trase.
  • V smere do Šace: .. - Levočská - Bukovecká - Tepláreň - Králičia - Bytový podnik mesta Košice - Viničná - Gymnázium Opatovská - Ovsená - Bosákova - Palackého - Námestie osloboditeľov (stanovište na Rooseveltovej ulici) - .. a ďalej po svojej trase.

Linka 13 naďalej nepremáva. V úseku Krásna – Palackého je nahradená linkou 52 a v úseku Staničné námestie – Mlynská bašta linkou 19A.

Zmeny v MHD od stredy 2. septembra 2015

Mestská hromadná doprava začne premávať podľa cestovných poriadkov platných pre dni školského vyučovania. Obnovené budú všetky školské spoje.

Na linke 14 nebude možné prepravovať bicykle.

Vzhľadom na otvorenie prejazdu na Moyzesovu ulicu pri Radnici Starého mesta sa ruší zastávka liniek 19A a X7 na Kuzmányho ulici. Linky budú zastavovať na svojich pôvodných zastávkach (19A - stanovište na Bačíkovej ulici, X7 - stanovište na Moyzesovej ulici). Upozorňujeme cestujúcich, že linka 19A v smere na Staničné námestie už nebude zastavovať na zastávkach Hlavná pošta a Slovenský rozhlas a linka X7 v smere na Staničné námestie nebude zastavovať na zastávke Hlavná pošta.
 
Linky 17 a 36 budú v smere k Novej nemocnici naďalej zastavovať pri Radnici Starého mesta na stanovišti na Kuzmányho ulici pri bývalej Fatre.

Zdroj: DPMK