Prejsť na obsah

Festival BRAZIL VISUAL prinesie atmosféru futbalovej Brazílie aj do Košíc

Filmový festival BRAZIL VISUAL v rámci svojho druhého ročníka prinesie od 13.-15. júna do Košíc okrem filmov aj pravú atmosféru krajiny, v ktorej sa konajú majstrovstvá sveta vo futbale. Svoju pôsobnosť rozšíri aj do ďalších slovenských miest. Podujatie organizuje Brazílske centrum Portugalského inštitútu s podporou Veľvyslanectva Brazílskej federatívnej republiky na Slovensku, brazílskych spoločností pôsobiacich na Slovensku a Mesto Košice.

„Na začiatku bolo jeho ambíciou priblížiť Slovákom kinematografiu najväčšej krajiny Latinskej Ameriky, ktorá má takmer rozmery Európy, a zároveň búrať klišé a predstavy spojené s Brazíliou. Tento rok bude festival aj o tanci, hudbe, športe a gastronómii. Prostredníctvom nich chceme osloviť rôzne generácie Slovákov, ktorí Brazíliu poznajú alebo túžia spoznať rôznorodosť a kultúru vzdialených národov." priblížila riaditeľka festivalu Silvia Severíniová. Festival bude prebiehať paralelne s majstrovstvami sveta vo futbale. O tom, že Brazília nie je len samba a capoiera bude pojednávať film „Passinho – pouličný tanec" (Batalha do Passinho), ktorý predstavia organizátori podujatia v spolupráci s Mestom Košice v priestoroch Mestského parku na verejnom bezplatnom premietaní v sobotu 14. júna 2014 (21.00). Okrem filmov budú prebiehať sprievodné akcie, ako tanečné workshopy, výstava fotografií i detských kresieb, prednáška o brazílskej káve, ochutnávka brazílskych špecialít, ale aj edukačno-jazykové workshopy.

Viac informácií nájdete na stránke festivalu www.brasil.sk.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento národný projekt EHMK - Košice 2013 je implementovaný v rámci opatrenia 7.1 prioritnej osi 7 „Európske hlavné mesto kultúry - Košice 2013“ Regionálneho operačného programu a je spolufinancovaný Európskou úniou vo výške 80% z Európskeho fondu regionálneho rozvoja (ERDF: Investícia do vašej budúcnosti) a vo výške 10% zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Viac informácií na www.ropka.sk, www.mpsr.sk, www.culture.gov.sk