Prejsť na obsah

Informacia o programe Executive Training Programme

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí dáva do pozornosti program Európskej komisie ETP (Executive Training Program), o ktorý sa môžu uchádzať aj slovenskí podnikatelia plánujúci obchodné a investičné aktivity na trhoch v Kórejskej republike alebo v Japonsku, prípadne ktorí v týchto krajinách už pôsobia.

Program ETP je založený a financovaný Európskou komisiou, má trvanie už vyše 30 rokov a vytvára šancu lepšie uspieť na lokálnych trhoch. ETP pomáha preklenúť obchodné a kultúrne rozdielnosti medzi Európou a Východnou Áziou, pričom poskytuje riadiacim pracovníkom rôznorodých spoločností z EU možnosť získať znalosti tak z oblasti obchodu ako aj miestnych zvyklostí a jazyka.

Viac informácií je možné získať v prílohe tejto správy alebo na www.euetp.eu.

Najneskorší termín pre zaslanie prihlášky: 15. máj 2014

ETP (Executive Training Program) je program založený a financovaný Európskou komisiou, ktorý podporuje zvýšenie obchodu medzi EÚ a Kórejskou republikou resp. Japonskom. Poskytuje riadiacim pracovníkom rôznorodých spoločností z EU možnosť získať znalosti z oblasti obchodu, jazyka a kultúry buď v Kórejskej Republike alebo Japonsku a šancu lepšie tak uspieť na miestnych trhoch.
Program má trvanie už vyše 30 rokov a viac ako 1000 manažérov z vyše 800 spoločností EU mali možnosť využiť túto jedinečnú príležitosť.

Program sa skladá z 3 modulov:

  • Modul 1 – Veľká Británia – 3 týždne intenzívnej prípravy a náuka o kultúre, spoločnosti a obchodných zvyklostiach
  • Modul 2 – Soul/Tokyo – 30 týždňový jazykový kurz v spojení so štúdiom obchodu a manažmentu na popredných kor/jap univerzitách
  • Modul 3 – Soul/Tokyo – 12 týždňová stáž v kor/jap spoločnosti

Okrem jazykovej výučby, po ktorej musia všetci účastníci prejsť záverečnou skúškou, je výrazná časť kurzu venovaná obchodu a manažmentu s rozličnými témami (verejné inštitúcie v danej krajine, obchodné rokovania, HR manažment, základné stratégie prieniku na lokálny trh, finančný manažment a účtovníctvo, marketing B2B, strategický manažment, obchodná kultúra a zvyklosti lokálnych spoločností).

K dispozícii budú aj voliteľné kurzy, zahrňujúce oblasti ako lokálny obchodný zákonník, marketing B2C, „wireless Korea" – vplyv na zmenu spoločnosti, prevádzkový manažment a distribučná stratégia kórejských spoločností, taekwondo – lekcie z bojového umenia, či praktický manažment.
Kurzy budú navyše dopĺňané rôznymi sprievodnými aktivitami, exkurziami, návštevami spoločností, kultúrnymi podujatiami, atď.

Finančná podpora:
Európska komisia financuje celý kurz v KR/Japonsku poskytnutím štipendia 24 000 € / 26 400 €. Vybrané sponzorujúce spoločnosti by mali prispieť svojmu účastníkovi na životné náklady spojené najmä s ubytovaním.

Podmienky pre úspešné ukončenie ETP programu:
- 100% účasť na všetkých kurzoch
- úspešné ukončenie jazykového kurzu
- nasledovanie všetkých inštrukcií počas štúdia alebo stáže
- vypracovanie podnikového plánu a jeho schválenie autoritami Univerzity

Podmienky pre spoločnosť:
- spoločnosť musí mať alebo musí plánovať investície/export do KR/Japonska, prípadne musí takýmto spoločnostiam pomáhať pri investíciách/exporte do KR/Japonska
- musí mať sídlo v EU a vyrábať tovary alebo služby s pôvodom v EU
- zamestnávať minimálne 5 zamestnancov s obratom aspoň 500 000 € / rok
- byť pripravená prispieť na náklady účastníka a byť s ním v pracovnom zmluvnom vzťahu počas trvania celého programu

Podmienky pre jednotlivca:
- musí byť občanom EU
- zamestnaný v sponzorujúcej spoločnosti
- musí mať excelentnú úroveň angličtiny
- nesmel byť účastníkom ETP programu predtým
- musí mať aspoň bakalársky titul s 3 ročnou praxou alebo 2 roky vyššieho vzdelania s 5 ročnou praxou riadiaceho pracovníka

Najneskorší termín pre zaslanie prihlášky: 15. máj 2014

Výber kandidátov: jún 2014
Trvanie kurzu: november 2014 – november 2015

Viac informácií a žiadosť online: www.euetp.eu
Kontakt v EU: info@euetp.eu; tel:++32-2-800-2828