Prejsť na obsah

Čiastočné asfaltovanie v rámci MET je len dočasné, kvôli bezpečnosti ľudí

Niektorí Košičania sa na sociálnych sieťach posťažovali, že pri košickej Steel aréne, respektíve Starej sladovni sú veľmi neesteticky „opravené" chodníky. Ostali tak po nevyhnutných prácach, ktoré v daných úsekoch musel v súvislosti s inžinierskymi sieťami urobiť zhotoviteľ stavby MET (modernizácia električkových tratí), spoločnosť Eurovia. Košičania ale nemusia mať žiadne obavy. Čiastočné asfaltovanie chodníkov po ukončení prác na jednotlivých úsekoch stavby MET, ktoré naozaj nepôsobí esteticky a ruší dobrý dojem z vynovených električkových tratí, je iba dočasné. Dôvodom je to, aby mohli chodci, cyklisti, mamičky s kočiarmi a seniori po nich bezpečne prechádzať.

Problémom „rozbitých" alebo iba čiastočne zaasfaltovaných cestných komunikácií a chodníkov, ako aj možnosťami riešenia tejto situácie sa zaoberal viceprimátor mesta Martin Petruško spolu so Štefanom Bálintom, riaditeľom košického závodu Eurovia SK, už viackrát, naposledy počas jedného z pravidelných kontrolných dní na stavbe, dňa 7. 6. 2018.

„Uvedomujeme si, že bude potrebné zabezpečiť súvislú vrstvu asfaltu a uviesť chodníky a cesty do pôvodného stavu. Preto tie chodníky a cesty, ktoré nie sú predmetom projektu MET, dá mesto Košice do poriadku na vlastné náklady tak, aby boli obyvatelia spokojní. Mesto ako investor stavby sa bude snažiť a urobí pre to všetko. Ďakujem za trpezlivosť motoristom aj chodcom, vieme že to teraz nie je pre nich ideálne, ale urobí sa pre nich nový chodník, a situácia sa tak výrazne zlepší aj čo sa týka ich bezpečnosti. Asfalt na chodníkoch na Moldavskej ceste je naozaj v katastrofálnom stave, práve preto by sme chceli nájsť a vyčleniť finančné prostriedky na to, aby tie chodníky vyzerali tak ako vyzerať majú," uviedol M. Petruško na margo dočasného problému.