Prejsť na obsah

V sobotu bude jubilejný, už XX. ročník Športového dňa národnostných menšín

Zástupcovia národnostných menšín sa stretnú a budú súťažiť v sobotu (19.5. 2018) vo všešportovom a zábavnom areáli na Alejovej 2 v Košiciach. Jubilejný, XX. ročník tradičného Športového dňa národnostných menšín slávnostne otvoria o 10:00 hod., pričom ale futbalový turnaj dospelých začne už o hodinu skôr. 

Organizátormi podujatia sú Klub národnostných menšín a Pamätná Izba Sándora Máraiho, v spolupráci s Komisiou národnostných menšín pri Mestskom zastupiteľstve v Košiciach. Na športový deň pozývajú nielen svojich priaznivcov, ale aj všetkých športu chtivých záujemcov bez rozdielu národností.

Pre reprezentantov jednotlivých národnostných menšín pripravili organizátori viaceré športové disciplíny, ako napríklad futbal, šípky, šach, minigolf (Adventure golf), stolný tenis, preťahovanie lanom, chýbať nebude ani štafetový beh rodín. Pre najmenších sú pripravené, okrem športových, aj rôzne súťaže zručnosti. Do všetkých súťaží, okrem futbalu, je možné prihlásiť sa i priamo na mieste počas registrácie, a to v čase od 9:30 do 10:30 hod..

Podujatie sa uskutoční aj vďaka finančnému príspevku Mesta Košice, ako aj podpore Mestskej časti Košice – Juh, a Mestskej časti Košice – Nad jazerom.