Prejsť na obsah

Zlatým Amosom sa stal dejepisár Ján Gáll zo ZŠ Drábova v Košiciach

Spolu osem finalistov - štyri učiteľky a štyria učitelia súťažili uplynulý víkend v Bratislave o titul najobľúbenejšieho učiteľa Zlatý Amos 2018. Z troch súťažných kôl vyšiel napokon víťazne učiteľ dejepisu a občianskej náuky Ján Gáll zo Základnej školy na Drábovej 3 v Košiciach. Ocenenie Zlatý Amos si prevzal z rúk ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR Martiny Lubyovej.

„Učiteľská profesia patrí medzi tie najnáročnejšie na svete. Učitelia dávajú žiakom nielen vzdelanie, ale aj rozlet, aby v živote dokázali viac. Ste výnimočné osobnosti, ktoré si získavajú srdcia svojich žiakov," povedala okrem iného vo svojom príhovore Martina Lubyová.

Ocenený Ján Gáll si, podobne ako jeho predchodcovia, prevzal putovnú korunu a žezlo a tiež šek na 3 500 eur. V internetovom hlasovaní verejnosti o cenu Amos sympaťák zvíťazila učiteľka 1. stupňa Monika Krajčíková zo ZŠ s MŠ v obci Nitrica.

V poradí 12. ročník ankety opäť organizovalo OZ Adevyk v spolupráci a s podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Viac informácií na stránke súťaže http://zlatyamos.sk/.



Zdroj: Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR