Prejsť na obsah

Košičania oslavovali príchod nového roka

Posledný deň roka 2017 bol v Košiciach plný zábavy, bohatého programu a priateľských stretnutí. Oslavy Silvestra prebiehali nielen v súkromí a v podnikoch, ale aj na podujatiach v historickom centre, v rámci ktorého sa so starým rokom lúčilo spoločne niekoľko tisíc Košičanov.

Oslavy začínali už v dopoludňajších hodinách. Po pozitívnej odozve na detské oslavy Silvestra ich Mesto Košice pripravilo aj tento rok. Deti sa od desiatej hodiny zabávali v Historickej radnici s obľúbenými rozprávkovými postavičkami. V pestrom programe s interaktívnou tvorivou dielňou si užívali kúzla, rozprávky, vystúpenia tanečníkov a spevákov. Nechýbalo veľa prekvapení, vrátane silvestrovského občerstvenia. 

V tom čase už na pódiu pri Imaculate vrcholili posledné prípravy na večerný Silvestrovský program. Výborná atmosféra, množstvo účinkujúcich, medzi ktorými nechýbal Adam Ďurica so skupinou, Veronika Rabada, skupina FUNKY FUSION WENDIGO, vynikajúci tanečníci a DJ. O polnoci Košičanov na pódiu pozdravil viceprimátor Martin Petruško a zaželal všetkým krásny a šťastný rok 2018. Samozrejme, nechýbal ani tradičný novoročný ohňostroj. 

Na prvého malého Košičana sme si museli počkať. V nemocnici v Šaci prišla 1. januára až krátko pred obedom na svet krásna, malá Rita. Veľa zdravia bábätku, ale aj jeho mamičke a celej rodine, boli včera priamo v nemocnici zapriať obaja viceprimátori mesta, Renáta Lenártová a Martin Petruško. Zároveň odovzdali, ako to už býva dobrým zvykom, finančný príspevok vo výške 300 € a darčekový kôš pre prvú malú Košičanku v tomto roku.