Prejsť na obsah

Mestské kúpalisko na Rumanovej bude mať nový nerezový bazén

Mestské kúpalisko na Rumanovej bude pre návštevníkov komfortnejšie. V novej letnej sezóne budú využívať moderný, nerezový plavecký bazén. Pred dvomi rokmi mestský podnik vynovil v areáli kúpaliska aj detský bazén.

Plavecký bazén bol vybudovaný v šesťdesiatych rokoch minulého storočia, pričom čiastočnou rekonštrukciou prešiel v deväťdesiatych rokoch. V poslednom období sa však v telese bazéna aj v okolitých častiach začalo objavovať viacero porúch.
„Rekonštrukcia bola naozaj nevyhnutná. Teleso bazéna je na východnej polovici o viac ako dva centimetre sadnuté v porovnaní so západnou stranou. Prejavovalo sa to prelievaním vody cez prielivy pri plnej prevádzke čerpadiel pre cirkuláciu vody pri čistení. Tým pádom čerpadlá nemohli fungovať na plný výkon a efektívne tak zabezpečovať čistenie," uviedol prevádzkový námestník Tepelné hospodárstvo a.s., Štefan Ferencz.

V blízkosti bazéna boli poškodené potrubné rozvody a na viacerých miestach v telese bazéna sa objavili praskliny. Tie sa podpísali pod únik vody, v rozsahu až 40 m³ denne.
Tento bazén už bol nefunkčný, dochádzalo k úniku vody, takže sme sa rozhodli ho zrekonštruovať. Finančne prispelo mesto aj samotný mestský podnik, cena sa pohybuje vo výške viac ako 660 tisíc EUR. Košičania aj návštevníci mesta tak budú mať v budúcoročnej letnej sezóne ďalšie moderné a kvalitné kúpalisko, keďže už dve sezóny si môžu vychutnávať aj oddych na legendárnej Červenej hviezde," povedal primátor mesta Richard Raši.

Rekonštrukciu realizuje spoločnosť Berndorf Bazény s.r.o. Zhotoviteľ prebral stavenisko v októbri. Okrem samotného telesa je predmetom zmluvy aj rekonštrukcia spevnených plôch, modernizácia bazénových rozvodov, rekonštrukcia brodítok či zriadenie nových oplachovacích prípojok k prevádzkovému čisteniu okolia bazéna.

Predpokladaný termín ukončenia modernizácie bazéna je máj 2018.

Video si pozrite tu: https://youtu.be/6g3yYzAcElg