Prejsť na obsah

V sobotu sprejazdnia križovatku „Ipeľská“, pribudnú tam dve dočasné zastávky MHD

Hlavnou témou dnešného (14. 12. 2017) kontrolného dňa na stavbe modernizácie košických električkových tratí (MET) bola križovatka Triedy SNP s Ondavskou a Ipeľskou ulicou pri „novej" nemocnici. Dobrou správou pre košickú motoristickú verejnosť je tá, že v sobotu (16. 12. 2017) zhotoviteľ diela (Eurovia SK) križovatku sprejazdní, a bude tak pre motorové vozidlá plne funkčná.

V sobotu budú zároveň zriadené z dôvodu rozširovania odbočovacieho jazdného pruhu dve dočasné zastávky mestskej hromadnej dopravy. Jedna bude na Triede SNP pred križovatkou „Ipeľská" v smere od amfiteátra vpravo. Druhá, na Ipeľskej ulici vpravo, smer nemocnica.

Podľa zhotoviteľa diela, od amfiteátra po Popradskú ulicu už majú urobené živicové povrchy, vrátane odbočovacieho pruhu, aj chodníkov. Na budúci týždeň preto začnú v danom úseku už odstraňovať kovové oplotenia. Motoristi tak budú mať k dispozícii štyri jazdné pruhy, a premávka z Popradskej ulice k amfiteátru bude taktiež plynulejšia.

Stavbárom robí trochu starosti terajšie nepriaznivé počasie, avšak napriek tomu, nemajú zatiaľ v úseku od amfiteátra po Bardejovskú ulicu ohľadom postupu prác žiadne vážnejšie ťažkosti. Takisto zástupca dopravného podniku uviedol, že v súvislosti s prepravou cestujúcej verejnosti nezaznamenali žiadne problémy, ani sťažnosti.

Zhotoviteľ diela má od 22. decembra do 8. januára celozávodnú dovolenku. Ešte predtým si ale spoločne s dopravnými policajtmi prejdú celú ucelenú časť stavby na Triede SNP. Následne, po odsúhlasení policajtmi, chcú rozšíriť jazdné pruhy všade tam kde to bude možné stiahnutím oplotení na čo najväčšiu možnú mieru, s cieľom dosiahnuť pre motoristov minimálne dopravné obmedzenia.

Aj keď bude mať Eurovia SK celozávodnú dovolenku, neznamená to, že sa na Triede SNP prestane pracovať. V prípade priaznivého počasia budú napríklad elektrikári či iní subdodávatelia prác, robiť ďalej.