Prejsť na obsah

Tri dobré správy pre vodičov z výstavby MET

Dnešný kontrolný deň na modernizáciu električkových tratí (MET) priniesol tri dobré správy pre vodičov. Prvou je, že od pondelka 21. augusta dôjde k obojsmernému sprejazdneniu časti križovatky Hlinkova – Komenského pri Okresnom úrade, takže vodiči už nebudú musieť zachádzať na Havlíčkovu. Premávka bude obojsmerná, avšak len v jednom jazdnom pruhu pre oba smery.

Od budúceho víkendu má byť podľa zástupcov spoločnosti EUROVIA SK bez obmedzení sprejazdnená pre osobnú dopravu aj križovatka Komenského - Strojárenská. Na pravidelnom kontrolnom dni bol potvrdený takisto termín spustenia kruhového objazdu na Moldavskej ulici. Spoločnosť Tepláreň Košice a.s. (TEKO) do začiatku školského roka dokončí práce v cestnom telese a križovatka tak bude sprejazdnená pre osobnú dopravu.

Práce na Komenského ulici pokračujú podľa harmonogramu. Sľúbený termín, teda deň konania Medzinárodného maratónu mieru, bude dodržaný. „Práce na stavbe však budú pokračovať aj po 1. októbri, budeme robiť chodníky, dlažby a urobíme všetko pre to, aby sme po tomto termíne sprejazdnili časť Komenského ulice pre osobnú dopravu, minimálne od úseku Letná - Námestie Maratónca mieru v oboch smeroch," uviedol Štefan Bálint, riaditeľ košického závodu EUROVIA SK, a.s.

Dva týždne sa už naplno pracuje aj na Terase, kde sú práce podľa požiadavky mesta sústredené na križovatku Toryská – Trieda SNP, aby bola čím skôr sprejazdnená. Pokračuje sa v búracích prácach, demontáži koľajníc a prekládke sietí. „Je tu už vidieť veľký kus práce. Všetky tieto stavebné práce znamenajú aj dopravné obmedzenia. Snažíme sa vychádzať v ústrety vodičom a cestujúcim MHD tam, kde je to možné a minimalizovať obmedzenia, ktoré sú však pri takýchto komplikovaných a náročných stavbách úplne prirodzené. Chcem preto poprosiť vodičov o trpezlivosť a dodržiavanie dočasného dopravného značenia, aby sme spoločne zvládli túto rekonštrukciu bez zbytočných nepríjemností, pretože po ukončení bude slúžiť nám všetkým," povedal viceprimátor mesta Martin Petruško.

Viceprimátor mesta vyzval na urýchlenie prác na chodníku v úseku od amfiteátra po Univerzitnú nemocnicu L. Pasteura na Triede SNP. „Aj napriek tomu, že niektorým občanom sa zdá, že v úseku sa nič nedeje, nie je to pravda. Pracuje sa na kábelovodoch a šachtách, začína sa asfaltovať od Ulice Československej armády a zhotoviteľ nás ubezpečil o tom, že tento úsek bude prioritne riešený tak, aby bol čím skôr sprejazdnený," uviedol viceprimátor Petruško.

Cez víkend nebude možné odbočiť z Triedy SNP na Popradskú ulicu smerom na Sídlisko KVP ani opačným smerom. Následne bude jeden jazdný pruh v smere Sídlisko KVP – Popradská -Trieda SNP uzavretý z dôvodu výstavby kábelovodu. Ten je nevyhnutné umiestniť do telesa cesty, pretože v priľahlej zeleni je už uložený plynovod. 

 

Prílohy

1. PDF 213,69 KB Popradská prvá etapa prác Zdroj: Pavel Titl
2. PDF 213,54 KB Popradská druhá etapa prác Zdroj: Pavel Titl
3. PDF 269,48 KB Zmeny v doprave pri Okresnom úrade Zdroj: Pavel Titl