Prejsť na obsah

Napadli lekára v ambulancii

Dňa 03. 08. 2017 v poobedňajších hodinách hliadka Mestskej polície Košice stanice Sever (MsP) vykonávala hliadkovú činnosť na ulici Komenského v okolí Polikliniky. Hliadka MsP začula krik vrátničky z uvedeného objektu , ktorá ukázala na dve osoby unikajúce z objektu Polikliniky. Osoby mali zakrvavený odev a podľa jej vyjadrenia mali fyzicky napadnúť jedného z lekárov polikliniky.

Obe osoby hliadka MsP zadržala. Medzi tým sa na miesto dostavila privolaná hliadka stanice Stred, bola privolaná hliadka Policajného zboru SR (PZ) a rýchla zdravotná pomoc (RZP), nakoľko jedna zo zadržaných osôb bola zranená na nohe.

V mieste napadnutia sa nachádzala jedna zranená osoba, ktorá mala bodno-rezné rany na rukách a podliatiny na nohách a hrudníku. Príslušníci MsP zranenej osobe do príchodu RZP poskytovali prvú pomoc a zároveň miesto činu zabezpečili. Zranenú osobu RZP previezla na ošetrenie do nemocničného zariadenia.

Vec bola následne  pre podozrenie zo spáchania trestného činu odovzdaná príslušníkom PZ k vykonaniu ďalších nevyhnutných procesných úkonov.