Prejsť na obsah

Práce na jednotlivých úsekoch stavby MET pokračujú podľa stanovených termínov

Na stavbe modernizácie košických električkových tratí (MET) sa dnes uskutočnil štatutárny kontrolný deň, na ktorom sa zúčastnil primátor mesta Košice Richard Raši, a generálny riaditeľ zhotoviteľa diela (EUROVIA SK), Róbert Šinály. Primátora mesta zaujímalo predovšetkým to, ako pokračujú práce na najdôležitejšom košickom dopravnom uzle – križovatke VSS, ale aj na ostatných ucelených častiach stavby MET.

Generálny riaditeľ R. Šinály potvrdil, že križovatka VSS bude pre automobilovú dopravu sprejazdnená vo všetkých smeroch do konca júla, a najneskôr v druhej polovici augusta sa spustí na tejto križovatke aj električková doprava.

„Spustenie električkovej dopravy cez križovatku VSS bude znamenať to, že električky budú jazdiť tak ako tomu bolo pred začiatkom modernizácie košických električkových tratí, teda až na sídlisko Nad jazerom. Až po spustení električkovej dopravy pod mostom VSS dôjde k postupnému uzatváraniu ďalších úsekov stavby MET, a presunie sa celá aktivita na Triedu SNP. Bude tam uzavretá veľká križovatka Toryská – Trieda SNP, ale tak, že Trieda SNP bude prejazdná v oboch smeroch, aj keď tam budú trochu zúžené jazdné pruhy," uviedol primátor.

Čo sa týka ostatných rozpracovaných úsekov stavby, práce na ulici Boženy Němcovej pokračujú takisto podľa stanovených termínov, má byť ukončená do konca júla, a električková doprava tam bude taktiež spustená v auguste, aby bol pre košickú cestujúcu verejnosť plne zabezpečený začiatok školského roka.

V súvislosti s prácami na jednotlivých úsekoch stavby MET je nutné si uvedomiť, že aj keď sa úseky obojsmerne sprejazdnia, neznamená to, že sú už funkčné v plnom profile.

Video si môžete pozrieť tu: https://youtu.be/U2ybHJs-MvY