Prejsť na obsah

WIZZ AIR ohlásil dlhoočakávanú linku z Košíc do nemeckého Kolína

Wizz Air – najväčší nízkonákladový letecký prepravca v strednej a východnej Európe – dnes oznámil otvorenie nového leteckého spojenia Košice – Kolín Bonn. Nová linka bude prevádzkovaná od 25. júna 2017 dvakrát týždenne, vo štvrtok a v nedeľu počas letného letového poriadku a v pondelok a piatok počas zimného letového poriadku. Cestovatelia si už môžu plánovať služobné cesty alebo víkendové pobyty do tejto populárnej nemeckej destinácie, keďže letenky už sú v predaji.

Iba týždeň potom, ako bolo ohlásené nové spojenie Košíc so slnečným Tel Avivom, Wizz Air reaguje na rastúci dopyt po svojich službách na slovenskom trhu a spúšťa z Košíc nízkonákladovú linku do nemeckého Kolína. Už od júna si tak cestujúci z Košíc budú môcť vychutnať fascinujúcu históriu, ikonický kolínsky Dóm či nádhernú architektúru. Pre tých, ktorí si budú chcieť svoj pobyt v Nemecku rozšíriť ponúka rieka Rýn hneď niekoľko námetov: Düsseldorf s atraktívnymi možnosťami nočnej zábavy či nákupmi alebo Bonn, rodisko svetoznámeho skladateľa Ludwiga van Beethovena.

Počas letného letového poriadku je odlet z Košíc do Kolína naplánovaný o 6:00, následne prílet na letisko Kolín Bonn o 8:00. Spiatočný let štartuje z Kolína o 8:30 s následným príletom do Košíc o 10:30.

Sorina Ratz, manažérka komunikácie v spoločnosti Wizz Air: "Sme veľmi radi, že môžeme priniesť pre Košice ďalšie pozitívne správy iba týždeň po ohlásení linky do Tel Avivu. Od 25. júna môžu naši zákazníci vďaka našim lacným letenkám od 19,99 EUR** lietať z Košíc do nemeckého Kolína. Vďaka pohodlnému letovému poriadku môžu dovolenkári i obchodní cestujúci navštíviť nádherný región severného Porýnia a Vestfálska. Očakávame, že toto nové spojenie bude výrazne stimulovať cestovný ruch v oboch smeroch, ako aj intenzívne obchodné vzťahy medzi oboma krajinami. Tešíme sa na ďalší rozvoj produktívnej spolupráce s letiskom Košice."

Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice: "Spustenie linky do Nemeckého Kolína je významným míľnikom nielen pre letisko Košice, ale aj pre mesto Košice a celé východné Slovensko. Táto linka zabezpečí kľúčové spojenie pre obchodných i dovolenkových cestujúcich na oboch stranách linky. Rád by som sa poďakoval všetkým partnerom za spoluprácu a taktiež spoločnosti Wizz Air za dôveru v potenciál nášho regiónu."

Richard Raši, primátor mesta Košice: "Sme veľmi radi, že spolupráca so spoločnosťou Wizz Air, ktorá sa naštartovala septembri 2013 spustením linky do Londýna napreduje a Wizz Air bude lietať z Košíc okrem Anglicka a Izraela aj do Nemecka. V Košiciach a blízkom okolí evidujeme vyše 60 investorov z Nemecka a som presvedčený o tom, že linka Košice – Kolín bude obrovským prínosom, nielen pre rozvoj cestovného ruchu, ale aj pre rozvoj obchodu a zahraničných investícií.

Renáta Lenártová, viceprimátorka mesta Košice a predsedníčka predstavenstva oblastnej organizácie cestovného ruchu Košice Turizmus: Priama linka do Nemecka je ďalším dôkazom toho, že záujem o Košice v Európe rastie. Je pred nami ešte veľa práce, ale veríme, že vďaka zavedeniu tohto spojenia sa nám podarí do Košíc prilákať stále viac a viac turistov. Okrem iného zavedenie tejto linky znamená, že budeme mať oveľa bližšie k nášmu partnerskému mestu Wuppertal, ktoré je od letiska Kolín Bonn vzdialené len trištvrťhodinku jazdy autom.

Zdenko Trebuľa, predseda Košického samosprávneho kraja: "Prvýkrát v histórii bude východné Slovensko spojené priamo leteckou linkou s Nemeckom a som veľmi rád, že Košický samosprávny kraj je súčasťou tohto projektu. Náš región rozhodne má čo ponúknuť nielen nemeckým turistom, ale aj nemeckým investorom a podnikateľom. Preto má ohlásenie linky do Kolína mimoriadny význam a veľmi sa z nej teším."

Ondrej Bernát, riaditeľ Úradu košického samosprávneho kraja a predseda predstavenstva krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus: "Slovensko navštívi ročne okolo 150 000 nemeckých turistov a veríme, že vďaka novému leteckému spojeniu Košice – Kolín sa výrazne zvýši nielen toto číslo, ale aj podiel návštevníkov z Nemecka, ktorí objavia krásy nášho regiónu."

Reagujúc na rastúci dopyt po svojich službách zo strany slovenských zákazníkov Wizz Air aktuálne ponúka 12 spojení do 11 destinácií v 9 krajinách z 3 slovenských letísk. Tým podčiarkuje svoj záväzok ponúkať kvalitné služby a skutočne dostupné ceny leteniek pre svojich cestujúcich. V roku 2016 Wizz Air zaznamenal 25-percentný medziročný rast na slovenskom trhu, keď z/do troch slovenských letísk (Košice, Bratislava, Poprad) prepravil vyše 300 000 cestujúcich, vďaka čomu bolo podporených 230 lokálnych pracovných miest v letectve a cestovnom ruchu po celom Slovensku.

Zdroj: Letisko Košice


Video si môžete pozrieť tu: https://youtu.be/oz8ZMJsgOsM