Prejsť na obsah

Košice odovzdajú Banskej Bystrici štafetu Európskeho mesta športu

Košice sa 6. januára 2017 o 15. hodine Trojkráľovým behom symbolicky rozlúčia s titulom Európske mesto športu 2016. V ten istý deň prevezme titul Banská Bystrica – Európske mesto športu 2017. Vo forme štafetového kolíka ho odovzdá o 17. hodine košický primátor Richard Raši primátorovi Banskej Bystrice Jánovi Noskovi, čím bude oficiálne otvorený európsky rok športu v tomto meste.

„Blahoželám Banskej Bystrici k získaniu titulu Európske mesto športu 2017. Želám Banskobystričanom, aby si ho užili rovnako naplno ako Košičania v minulom roku. Zo srdca prajem Banskej Bystrici, aby bola rovnako úspešná ako naše mesto. Som presvedčený o tom, že má veľkú šancu, pretože Banská Bystrica je nielen krásne mesto s prekrásnym okolím, ale aj mestom ľudí, ktorí majú silný vzťah k športu. A v tomto roku majú jedinečnú príležitosť dokázať to celej Európe," hovorí primátor mesta Košice Richard Raši. 

V Košiciach sa v minulom roku uskutočnilo v porovnaní s rokom 2015 o sto percent viac športových podujatí. Celkovo vyše 580. Zúčastnilo sa ich viac ako 450 tisíc ľudí. Iba počas Európskeho týždňa športu prebehlo v Košiciach 45 športových aktivít, čo bola jedna tretina zo všetkých 150 podujatí, ktoré boli zorganizované v 72 obciach a mestách Slovenska. Do školských pravidelných súťaží sa zapojilo viac ako 3 500 žiakov, do seniorských súťaží stovky seniorov v priemernom veku nad 70 rokov. 

„Košice sú až do októbra 2017 držiteľom titulu Najlepšie Európske mesto športu. Od začiatku nám ide o to, aby tento projekt nebol vnímaný len ako jednoročný festival športu v meste, ale aby znamenal naštartovanie dlhodobej podpory športu pre všetkých. Preto budeme v tomto úsilí pokračovať," dodáva R. Raši.